Vitenskapen om bilrenseprodukter

V

I de fleste tilfeller kan du rengjøre og beskytte bilen din med bare noen få grunnleggende bilrengjøringsprodukter. I denne artikkelen lærer du noe av vitenskapen bak forsyningsdetaljer, slik at du kan rengjøre bilen på riktig måte.

Jord kan være organisk, ikke-organisk eller petroleum. Det er viktig å vite. Hvis du kan identifisere jorda du har å gjøre med, kan du bruke riktig rengjøringsmiddel. Når du bruker riktig rengjøringsmiddel, kommer de fleste flekker lett ut.

Ta organisk jord som et eksempel. Organisk betyr i utgangspunktet at det inneholder karbon. Flekker i denne gruppen inkluderer proteiner, animalsk fett, kroppsolje, mugg, gjær, insekter, bakterier og ekskrementer. Det klassiske eksemplet er mengden varme pommes frites som din tre år gamle søles på baksetet. Det er en organisk jordflekk.

Ikke-organisk jord har ikke karbonmolekyler. Oftest finner vi disse flekkene på utsiden av bilen. Et godt eksempel som frustrerer de fleste av oss fra tid til annen er vannflekker fra mineraler. Sure regnflekker faller også i denne kategorien.

Endelig kommer vi til petroleum. Disse jordsmonnene kommer fra stoffer som ikke inneholder eller ikke kan blandes med vann. Motorolje, fett og veitjære er de vanligste petroleumsjordene. Vær oppmerksom på at tyggegummi også er en petroleumsjord.

Nå som du er klar over de tre typer flekker, kan vi begynne å diskutere rengjøringsmidler. La meg fortelle deg at det er mange av dem. Dessverre har ingen oppfunnet en ekte universalrengjøringsmiddel for biler. På grunn av de mange forskjellige overflatene og jordsmonnet er bilrensere komplekse blandinger av kjemikalier blandet for en bestemt type overflate eller jord. De vanligste kjemikaliene som brukes inkluderer overflateaktive stoffer, løsningsmidler, fuktemidler, forsenkningsstoffer og kelatorer.

Såper og vaskemidler er laget med et overflateaktivt middel. Det er et middel som har to forbindelser. Det ene molekylet tiltrekkes av selve jorda, mens det andre elsker vann. Forbindelsen som tiltrekkes av vann er en hydrofil. Jobben er å omgi jorden. Jordmidlet er en hydrofobe. Formålet er å bryte opp jorda slik at den hydrofile kan komme til den og få den til å flyte bort.

Alle rengjøringsmidler trenger et eller annet løsningsmiddel for å løse opp smuss og bære det bort. Noen løsemidler, inkludert mineralsk brennevin, fungerer på petroleumsjord og kan være nødvendige på overflater som er skadet av vann. Visste du at det vanligste løsemidlet som brukes i rengjøringsmidler er vann?

Når vi snakker om vann, har enhver løsning som har en vannbase eller blandes med vann et pH -nivå. Begrepet pH er bare en måling av forholdet mellom hydrogenioner og hydroksylioner. Når du har flere hydrogenioner enn hydroksylioner, er det en syre. På samme måte, hvis du har flere hydroksylioner enn hydrogenioner, er det en alkali. Å vite dette er viktig fordi ethvert rengjøringsmiddel som faller i hver ende av pH -skalaen kan forårsake alvorlig skade.

PH -skalaen går fra 0 til 14. Den nedre halvdelen av skalaen representerer syrer og den øvre halvdelen representerer alkalier. Som du kanskje har gjettet, er vann nøytralt og har en pH på 7,0.

Hvis du kjenner pH -verdien til et rengjøringsmiddel, vet du hvor du kan bruke det. En teppesjampo bør ha en pH på rundt 8 eller 9, mens en universalrengjøringshjul skal være mellom 12 og 14. Prøv å bruke et rengjøringsmiddel som er laget for hjul på bilens stoff og teppe, vil gjøre et ganske stort rot.

Nå som du kjenner det grunnleggende, kan du bedre forstå hvorfor det er så mange rengjøringsprodukter til biler og utstyr for detaljering av biler. Bilen din har mange forskjellige overflater og de har forskjellige rengjøringskrav. Du kan unngå å bruke harde rengjøringsmidler ved å bruke grunnleggende beskyttelse. Voks utsiden flere ganger hvert år og beskytt interiøret med passende produkter. For den ultimate beskyttelsen, bruk et utendørs bildeksel eller et vanntett bildeksel når du parkerer utenfor.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta