Vegetabilsk ernæring – tomme kalorier eller rike næringsstoffer?

V

Hver søndag er som den siste, kona sender meg til butikken med en liste over varer for uken. Alt det grunnleggende er der:

  • Melk
  • Egg
  • Korn
  • Yoghurt
  • Selleri
  • Salat

Du skjønner ideen. Som en zombie går jeg tankeløst i butikken og får hvert element på listen og tar dem med hjem. Mens jeg pakker ut begynner jeg å kommentere hvert element (jeg burde sannsynligvis skrive en artikkel om hvorfor jeg ikke skulle gjøre det) og hvorfor vi ikke trenger dem.

Jeg blir alltid hengt opp på selleri og salat. De gjør ingenting for meg, og jeg ser på dem som et biprodukt til smørbrødet eller måltidet mitt. Egentlig vil jeg heller erstatte spinat eller brokkoli for hver av dem, fordi jeg vet at de to grønnsakene er sunne (så lenge Pop-Eye og mamma ikke er løgnere).

Så det fikk meg til å tenke på å forske på og skrive en artikkel om de ernæringsmessige fordelene med salat og selleri. Spennende, jordskjelvende ting, jeg vet.

Vel, jeg ble faktisk ganske overrasket over mineralene og næringsstoffene som hver pakket. Visste du for eksempel at selleri er en god kilde til riboflavin, kalsium, kostfiber og inneholder gode mengder vitamin A, B6, C og K? Jeg gjorde ikke det heller. Alle disse næringsstoffene og vitaminene er viktige tannhjul som holder kroppen vår på et høyt nivå.

Hva med salat? La meg bryte det ned også. Salat inneholder tiamin, vitamin B6, A, C, K og (som selleri) er veldig gode kilder til kostfiber, folat og mangan.

Så nå som du vet at du kjenner kraften som disse vassen, smakløse grønnsakene pakker, her er noen måter å innlemme dem i dine daglige måltider.

Selleri, når jeg tenker på det, blir sett på som hovedsiden med en tallerken med bøffelvinger. Vel, det kan være veldig sant, men har du noen gang prøvd å legge selleri til suppe? Din spinatsalat? Hva med å blande det med tunfisk på boks og smøre det på brød til en sandwich? Dette er alle gode måter å få selleri i kostholdet ditt uten å måtte spise det rått.

Vil at barna dine skal spise mer selleri. Vil prøve de velprøvde maurene på en tømmeroppskrift som barna har slukt for hvem vet hvor lenge. Kutt hver selleristengel enkelt i 3 biter, smør peanøttsmør i gapet (eller mandelsmør for et sunnere alternativ) og tilsett 3 til 4 rosiner (dette er maurene dine) og voila!

Hva med salat? Bare fordi du kjøper den til tacokveld og deretter glemmer det til det begynner å stinke kjøleskapet ditt, betyr det ikke at det ikke kan brukes som en forsterker til noen lunsj- eller middagsartikler. Lag en kalkun eller en annen sandwich med kjøttpålegg? Dryss litt salat på den. Ha en tomat igjen på disken, skjær den opp og bland med salat for en rask salat.

Det er mange enkle og enkle måter å få bedre bruk av selleri og salat. Selv om disse to grønnsakene kanskje ikke er de mest sexige der ute (jeg ser på deg reddik … oh du djevelen), gir de fremdeles en masse vitaminer og næringsstoffer og bør ikke overses når du planlegger måltider.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta