Vaselin – Fakta ikke skjønnlitteratur

V

Myte: vaselin (vaselin) som brukes i hår- og hudprodukter er et farlig kjemisk biprodukt av petroleum eller bensin.

Fakta: Raffinert USP vaselin er ikke det samme som “Petrolatum” definert av Chemical Abstract System (CAS) definisjonen som finnes i EPA Toxic Substances Control Act (TSCA) Inventory. Dette CAS-nummeret (8009-03-8) gjelder for et uraffinert, tungt, voksaktig petrolatum-materiale. Faktisk er United States Pharmacopeia (USP) hvit vaselin ikke et biprodukt, men er et raffinert og renset produkt av tunge vokser og parafiniske oljer. USP White Petroleum Jelly overgår sikkerhetsstandardene fastsatt av FDA for bruk i matvarer og kosmetikkprodukter, så vel som for både EU (EU) og japanske Pharmacopeia Chemical Codes.

Myte: vaselin eller mineralolje når den påføres huden, skaper en umulig barriere som tetter hår og hudporer (komedogen).

Fakta: Det er ingen troverdige vitenskapelige studier som viser at vaselin eller mineralolje faktisk er komedogen (blokker hudporer). I virkeligheten ble begrepet komedogent utviklet av FDA for å bare klassifisere stoffer som forårsaket akne ved å blokkere hudens porer i ansiktet. Senere forsøkte helse- og ernæringsforkjempere å utvide denne definisjonen til å omfatte produkter som brukes til hår og kropp. Imidlertid var begrepet “comedogenic” aldri ment å bli brukt utover det opprinnelige omfanget som definert av FDA. Nylig har nye vitenskapelige studier løst debatten. Tekniske artikler publisert i Journal of Cosmetic Dermatology (24. mai 2005) og Journal of the Society of Cosmetic Chemists (1996, vol. 47, s. 41-48) demonstrerte at hvit USP mineralolje (FG) og hvit USP vaselin ikke blokker hudens porer.

PJ og mineral er klassifisert som “okklusive” fuktighetskremer. I teorien reduserer okklusiver vanntap fra huden ved å skape en hydrofob barriere når den påføres over huden. Occlusive fuktighetskremer diffunderer inn i de intercellulære lipiddomene og legger her deres effektivitet. Publiserte studier viser at selv om vaselin viser det som ser ut til å være okklusive egenskaper når den påføres huden, verken danner den eller fungerer som en ugjennomtrengelig barriere, men gjennomtrer sakte gjennom SC -mellomromene, noe som muliggjør normal hudgjenoppretting.

I lekmannsperioden tetter Vaseline PJ ikke hudporer, men diffunderer sakte gjennom hudlipidlaget og hjelper til og med kroppen med hudreparasjon.

Myte: PJ er billig dårlig fuktighetskrem.

Fakta: Sant, White USP PJ er et billig produkt, men tvert imot er det fortsatt den mest kostnadseffektive fuktighetskrem som brukes i dag i kosmetikkindustrien. Vaselin ved minimumskonsentrasjoner reduserer transepidermalt vanntap (TEWL) med mer enn 98%og etterfølges av lanolin, mineralolje og silikoner, som er effektive i området fra 20%-30%. Andre stoffer som bivoks, stearinsyre, sheasmør, jojobaolje, kokosolje og solsikkefrøolje TEWL -verdier er under tjue prosent.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta