Sannheten om inngrodde tånegl hjemmemedisiner

S

Da hun gikk inn i stua, satt Billy på sofaen. Sokken og skoen lå på gulvet. Han stirret tett på storetåen. Så så han opp på moren sin og sa “Jeg tror jeg har en inngrodd tånegl. Det har vært vondt siden forrige uke, men jeg ville ikke at du skulle ta meg med til legen. Jeg håpet at det bare ville forsvinne.”

Inngrodde tånegler kan være smertefulle. Men tanken på å gå til legen ser ut til å plage noen barn enda mer. Bland en tenårings nye uavhengighet med litt frykt for legekontorer, og det er ikke rart de venter på å be om hjelp.

Det er mange hjemmemedisiner for inngrodde tånegler. Noen jobber og noen gjør det ikke. Noen er til og med de samme som en barnelege vil anbefale. Når du forstår årsakene og ulike hjemmebehandlinger for inngrodde tånegler, kan du selv bestemme hvilken som kan være best.

En inngrodd tånegl begynner når noen del av tåneglen blir fanget i huden rundt neglen. Huden blir deretter irritert og betent. Hvis neglen er skarp, kan huden faktisk punkteres eller kuttes av det spisse hjørnet av neglen. Hvis tåneglen punkterer huden og forårsaker et åpent sår, kan det utvikles bakterier og infeksjoner. Tåen blir rød, hovent og veldig smertefull.

Det vanligste hjemmemedisinen for inngrodde tånegler er å suge foten i varme Epsom -salter. Bløtlegging av foten på denne måten kan myke opp huden rundt neglen. Dette kan gjøre området mindre betent og mindre smertefullt. I noen tilfeller kan det være nok å la den inngrodde spikeren bli fri.

Noen tror at Epsom salt bløtlegging kan kurere en inngrodd tånegl. Det er sant at en høy konsentrasjon av Epsom -salter kan drepe bakterier som forårsaker infeksjon. Imidlertid kan Epsom -salter også drepe fibroblastcellene som helbreder sår. Hvis det er et åpent sår eller en infeksjon, kan Epsom -saltvann forlenges helbredelsen.

Vaselin påført en inngrodd spiker er en annen vanlig hjemmebehandling. Pasienter har sagt at de tror vaselin vil myke opp neglen og la den gli ut av den inngrodde neglefolden. Selv om vaselin vil myke opp huden, fanger den også mye fuktighet. Dette kan føre til at huden blir for fuktig og brytes ned. Hvis huden brytes ned, har du en mye større sjanse for at bakterier kommer inn og forårsaker en infisert inngrodd tånegl.

Et annet vanlig hjemmemedisin er å stikke bomull under neglehjørnet. Tanken er at du kanskje kan holde neglen vekk fra huden lenge nok til å la den roe seg. Men dette slår vanligvis tilbake. Bomullen skaper faktisk mer trykk på huden under tåneglen. Bomull inneholder også fuktighet som kan oppmuntre til infeksjon.

En annen myte om inngrodde tånegler er at du kan klippe et V-formet spiker ut av midten av tåneglen. Tanken er at gapet du klipper i midten sakte vil bevege seg sammen og trekke neglene inn for å frigjøre den inngrodde spikeren på siden av tåen. Dessverre er dette umulig. Selve spikerplaten er veldig stiv og festet i plassert av små spor som forhindrer at dette skjer. Å kutte en “V” i neglen hjelper ikke.

Noen mennesker kan faktisk frigjøre den inngrodde spikeren, bare ved å kutte ut tåneglen som fanges i huden. Fodterapeuter advarer vanligvis mot å prøve å gjøre dette selv hjemme fordi det kan gjøre det verre, men noen ganger vil det fikse den inngrodde tåneglen. Men du må være veldig forsiktig med å fjerne HELE hjørnet av spikeren som sitter fast.

Ofte vil folk prøve å fjerne neglen og bare få en del av den. De får litt lettelse, bare fordi det er mindre trykk nede i neglesporet. Imidlertid er brikken som er igjen en skarp liten skive kalt en spicule.

Så tåen føles bedre i noen uker, men spiculen blir lengre etter hvert som neglen vokser ut. Hvis du da snubler over en kantstein eller støter tåen mot et bordben. Og whammo … den lille spiculen stikker rett inn i huden i hjørnet av neglebrettet. Den inngrodde tåneglen kommer tilbake med hevn.

Massering av negleplaten etter at du har dusjet eller badet kan være den sikreste måten å prøve å jobbe den inngrodde tåneglen fri. Bare ikke fortsett å prøve hvis det er smertefullt. Du bør også stoppe hvis det er drenering. Drenering kan bety infeksjon.

Den største risikoen med en inngrodd tånegl er at den blir infisert. Og enhver infeksjon tånegl trenger medisinsk hjelp. Inngrodde tånegleinfeksjoner forekommer mer hos personer med diabetes. Infeksjoner er også vanlige i inngrodde tånegler som har blitt verre i flere dager. En misforståelse er at du bare kan kurere en inngrodd tånegl ved å ta antibiotika. Den enkle sannheten er at du må fjerne den irriterende neglen og også kurere infeksjonen.

En av de best bevarte hemmelige hjemmemedisinene er en telefonsamtaler. En fotterapeut er en fotlege og en ekte tåneglekspert. De er eksperter som er opplært til å helbrede inngrodde tånegler med minst ubehag. Mange fotterapeuter tilbyr hjemmebesøk for å behandle tåneglproblemer. På den måten trenger verken mor eller lille Billy å bekymre seg for å gå til legekontoret.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta