Riktig ernæring for løpere

R

Løpere trenger høyt næringsnivå. Denne ernæringen må kunne dekke løperens behov for energi, kroppsutvikling og metabolisme. Det som skiller amatører og profesjonelle løpere er deres ernæring og matinntak. Så hvis du vil konkurrere, må du tilpasse kostholdet ditt til dine fysiske behov og trening.

Å løpe på trening og i konkurranser har ikke mange forskjeller, så det du trenger å spise for begge aktivitetene er også likt. Her er noen måter å administrere kostholdet ditt på i hver fase av løpsaktiviteten:

Før trening

Et par timer før du starter treningen, bruker du mye energikilde på omtrent en hel tallerken. God energimat består av komplekse karbohydrater, som brun ris, mais og poteter. Gi tilskudd fra fiberkilder som grønnsaker og frukt for vitaminer. Å spise antioksidantrik frukt om morgenen vil også friske opp kroppen din og forbedre løpsevnen. Ikke glem å hydrere ved å konsumere minst 400 ml vann etter at du har spist. Du kan også drikke vann et par minutter før en løpetur, men i mindre porsjon. Reduser inntaket av protein og sukkerholdig mat før treningen, fordi dette kan skade prestasjonene dine, enten for trening eller konkurranse. Du må løpe minst tre timer etter at du har tatt opp denne ernæringen. Hvis du er sen med treningen, må du legge til noen flere karbohydrater minst en time før du løper.

Under trening

For hver times trening må du sørge for at du fyller kroppen din med nok energi ved å konsumere mellom 30 og 50 gram karbohydrater. Gode ​​karbohydrater kommer fra fullkornsmat. De er veldig lette å fordøye, og de vil levere energi i en lang periode etter forbruk. En gjennomsnittlig person skal kunne nå mellom åtte og 10 kilometer på en time ved å løpe. Så hvis du fortsatt ikke har nådd den avstanden, er det ikke nødvendig å hvile for å spise under treningen. For å hydrere på nytt, drikk et vann hvert 15. eller 20. minutt. Det anbefales at du drikker isotonisk vann, som har samme sammensetning som kroppsvæsken din. Hvis du bare drikker hvitt vann, vil du føle deg sliten fordi du ikke bruker nok mineralsalt for stoffskiftet.

Etter trening

Når du er ferdig, kan du spise raskt for å fremskynde restitusjonen og for å redusere sjansen for skade. Spis mellom 10 og 20 gram proteiner sammen med mellom 20 og 50 gram karbohydrater i henhold til treningsintensiteten din. Tilbered alltid din etterkjørte mat før du begynner løpeøvelse.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta