Rebrand – En flott merkevarestrategi for banker i Vietnam

R

Merkevare spiller en viktig rolle i utviklingen av alle selskaper eller organisasjoner. I Vietnam har selskaper og organisasjoner innsett rollen og blitt mer og mer profesjonelle i sin re-branding, spesielt for banker. Det er veldig tydelig at det er en bølge av re-branding av banker i Vietnam. En rekke store eller småskala, lokale eller internasjonale banker i Vietnam som VietinBank, MaritimeBank, Techcombank, Seabank, VIBank, Oceanbank, etc., har blitt ommerket på en profesjonell måte.

Siden Vietnam har sluttet seg til Verdens handelsorganisasjon (WTO), går et økende antall internasjonale banker inn på det svært potensielle bankmarkedet i Vietnam. Standard Chartered Bank, HSBC bank, ANZ er typiske eksempler. Dette har økt konkurransepresset for lokale banker i Vietnam til å konkurrere med ikke bare produkter og tjenester, men også merkevareoppfatning. På grunn av dette har banker i Vietnam hatt en tendens til å re-brande for å bli mer profesjonelle mot presset.

Dessuten vil re-branding gjøre bankene forskjell. Det er en oppfatning at mesteparten av overskuddet som bankene tjente fra kredittvirksomhet; Det er med andre ord ikke stor forskjell i virksomheten mellom bankene. Derfor kan bankene ha re-brandet seg for å rette seg mot sin kundegruppe. Ta for eksempel utstedelsen av Flexicard fra PG Bank (en lokal bank i Vietnam). Debetkortene er ment for at kundene skal kjøpe petroleum fleksibelt og enkelt. Kortbrukerne kan bruke dette kortet til å kjøpe petroleum og olje i alle bensinbutikkene til Petrolimex – 51% petroleums- og oljemarkedsandelshaver i Vietnam – uten kontanter i lommen.

Til slutt er det sant at banker i Vietnam følger en trend med re-branding. Hvis en bank endrer merkevare, vil andre konkurrentbanker begynne å re-branding. Det er faktum som om du er i saken; dine direkte konkurrenter har re-branded og fått god oppfatning av målkundene fra re-branding, ville du gjøre det samme for å opprettholde og forbedre din markedsposisjon? Nå tror jeg du har svaret.

Kort sagt, når det gjelder bølgen av ny merkevarebygging av banker i Vietnam, bør bankene tenke på å re-brande seg selv til å være profesjonelle, annerledes og trendsettende for å konkurrere godt i det stadig mer konkurranseutsatte markedet i Vietnam eller hvor som helst i verden. Hvis en bank ønsker å profesjonelt re-brande seg selv; det må investere en relativt stor sum penger. Derfor bør de vite hvem de er og hvem de vil være når de begynner å tenke på en re-branding.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta