N er for ernæring i triatlonopplæring

N

Ernæring i triathlontrening er sannsynligvis et av de viktigste og allikevel oversett aspektene i amatørtriatlon. Profesjonelle triatleter er overfølsomme for behovet for ernæring både under trening og under løpet. Amatør triatleter har imidlertid en tendens til å bli slapp i ernæringen eller planlegger ikke ernæringen godt nok og dermed lide konsekvensene av dårlig ytelse. For å virkelig få suksess i triathlon, må du fokusere på ernæringen din for å få de beste resultatene.

PERIODISERING

Det første aspektet av ernæring er periodisering. Det er veldig vanskelig å ha et strengt kosthold på trening året rundt. Personlig må jeg ha tider hvor jeg “løsner beltet” og nyter en god osteburger. Så forstå at akkurat som det er periodisering i treningen din, er det periodisering i ernæringen din. For eksempel, når du snevrer inn på løpsdagen, kan du bli veldig streng i kostholdet ditt omtrent 8-12 uker før løpsdagen. Dette gir deg god tid til å miste ekstra vekt du bærer og maksimere treningsdagene dine med kvalitetsmat. Etter løpet kan du ta en belønningsuke for å spise ekstra mat eller nyte et måltid som bare ikke er i ditt strenge treningsdiett. Du bør ikke føle deg dårlig om denne jukseperioden og dra en flott ørken. Når denne juksuken eller juksedagen er over, hopper du tilbake til det mer strenge dietten din for å forberede deg til ditt neste løp. I lavsesongen er det viktig å nyte noen ikke så strenge matvarer, men vær forsiktig så du kan legge på deg for mye i offseasonen.

TRENINGSNÆRING

Hver utøver er veldig forskjellig når det gjelder hva de spiser under treningen. Noen av grunnkomponentene i et godt kosthold er karbohydrater av høy kvalitet (ingen McDonald’s), kvalitetsproteiner som fisk, kylling og magert kjøtt, frukt (ofte oversett) og grønnsaker. Noen triatletter blir så nevrotiske om disse forskjellige aspektene at de måler alt. Som noen som er veldig opptatt, er dette vanskelig å gjøre, men når du finner et mønster for god mat, vil du kunne implementere et godt kosthold for trening. Ikke gå på en “diett” ved at du minimerer kaloriene dine så langt at treningsøktene ender med svakhet eller “bonking”. Spis 6-7 ganger om dagen med kvalitetssnacks som frukt, fettfattige ostepinner eller proteinbarer. Sørg for å drikke rikelig med vann, da treningen krever ekstra vann for å unngå dehydrering. Til slutt velger du ett ernæringsmønster og holder deg til det i stedet for å prøve så mange forskjellige kjepphester.

LØPSNÆRING

For hvert triathlonløp du konkurrerer i, vil du ha visse ernæringsproblemer du må håndtere. For sprint og olympiske/internasjonale distanseløp trenger du sannsynligvis bare et måltid før løp. For lange baneløp som en halv ironman eller full ironman distanse, trenger du ikke bare et måltid før løpet, men også en ernæringsplan for løpet. For tiden tar jeg inn 2 250 kalori juicer rundt 2: 30-3: 00 am løpsdagen. Jeg spiser en hel kanel og rosin bagel en time før løpet. Jeg bruker deretter PowerBar Powergel Tangerine -smakgeler før løpet og under løpet. Jeg bruker vanligvis en gel hvert: 45. minutt på sykkelen og hvert: 30. minutt på løpeturen. Jeg bruker også Hammer Nutrition Endurolytes før løpet og med hvert intervall angitt ovenfor for gelene. Jeg bruker også Hammer Nutritions FIZZ i vannflasker til sykkelen. Prosessen med å finne denne blandingen av ernæring har tatt de siste 6 årene. Noen ganger oppdager du ting ved å prøve og feile, for eksempel mitt behov for Accelerade under løpet i fjor.

Ernæring er så viktig for den generelle ytelsen. Det er ikke en one-size-fits all-tilnærming. Finn noen gode fremgangsmåter og start prøveprosessen for dine egne behov.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta