Kiss Chapped Lips Farvel – Topp 9 årsaker til Chapped Lips avslørt

K

Er det mulig å kysse farvel til sprukne lepper for alltid? Ja, men som enhver kronisk tilstand må du først identifisere årsaken slik at du smart kan planlegge behandlingen din.

Her er de 9 vanligste årsakene til kronisk leppeskår som vil gi deg en “heads up” for å identifisere den skyldige.

1) Kosmetikk – Leppestifter inneholder et stort utvalg av kjemikalier som kan skape ødeleggelse på leppens naturlige oljer. Den ene se opp for er “propylgallat” som kan forårsake kontaktallergi.

2) Leppepleieprodukter – Tro det eller ei, leppepomader og fuktighetskremer du bruker for å behandle sprukne lepper, kan gjøre ting verre. Petroleumsbasen som brukes i mange av disse produktene kan forårsake en bivirkning for noen mennesker. På grunn av rapporter om giftige bivirkninger har EU nylig forbudt petroleum fra fremtidige leppeprodukter.

3) Smaksstoffer – Selv om det ofte blir oversett, er mange mennesker allergiske og/eller følsomme for kunstige og naturlige smaksstoffer. De viktigste synderne er rødt fargestoff (godteri, pastiller, tannkjøtt og munnvann), guaiazulin (tannkrem) og kanelsmak.

4) Fruktjuice – Sitronsyrer i appelsinjuice (eller annen juice) kan irritere leppene dine alvorlig. Dette skyldes fototoksiske rester som sitter igjen på munnvikene.

5) Vitaminer – For mye vitamin A og B12 kan forårsake sprø og hovne lepper. Det spiller ingen rolle om kilden til vitaminer kommer fra hele matvarer eller kosttilskudd. Hold deg under 25 000 IE vitamin A per dag, og minimer inntaket av kobolt i vitamin B12.

6) Dehydrering – Får du nok vann? Å drikke 8 til 10 glass vann om dagen er ikke bare avgjørende for god helse, men er også et godt forebyggende tiltak mot å få sprukne lepper.

7) Røyking – De naturlige oljene på leppene dine (som forhindrer dehydrering) har en tendens til å tørke opp hver gang du røyker en sigarett. En annen god grunn til å kaste de kreftpinnene.

8) Narkotika – Bivirkninger fra noen medisiner kan også tørke ut leppene. Sterke akne behandlinger er ofte synderen. Ta kontakt med en hudlege om dette er noe du er bekymret for.

9) Soppinfeksjon – Hvis ingen av de ovennevnte årsakene ser ut til å gjelde for deg, er det mulig at en soppinfeksjon kan være det underliggende problemet. Se en hudlege for en vurdering.

Ta deg tid til å tenke på hvilken av de ovennevnte som er den mest sannsynlige årsaken til dine sprukne lepper. Når du har begrenset listen over sannsynlige mistenkte til bare en handling for å eliminere dette fra din livsstil i minst en uke.

Følg med på fremdriften din, hvis du etter noen dager får leppene tilbake til sin tidligere prakt, vet du nå hvilken vane du bør unngå i fremtiden. Hvis dine sprukne lepper ikke har ryddet opp, gå videre til neste sannsynlige mistenkte, og gjenta.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta