Hvordan lage surfebrettvoks

H

Vil du vite hvordan du lager surfebrettvoks?

Hva kan du spørre om? Spesielt siden du kan få det for en dollar per bar, det er tre dollar der jeg bor, men likevel er det neppe verdt bryet, ikke sant? Ikke sant.

Men hvorfor ikke prøve det minst én gang. DIY vil gjøre deg mer kunnskapsrik og mye mer til en komplett surfer.

Det finnes mange forskjellige oppskrifter for å lage surfevoks, og de ser alle ut til å være like godt beskyttet som den originale Col. Sanders Chicken Recipe. Det er bare voks.

De fleste surfevoks på markedet i dag bruker en hel rekke kjemikalier, og for de som vil prøve å lage sine egne, er disse (petroleumsbaserte) oppskriftene nesten umulige å lage. Seriøst hvor skal du få tak i noen av ingrediensene som Vistanex polyisobutylenes, jeg tror Exxon mobile kan selge det eller noe sånt, og med mindre du planlegger å lage tusen barer, tror jeg ikke det er økonomisk levedyktig for et hjemmebasert prosjekt.

Å lage en organisk basert surfevoks er så mye enklere. Jeg banker ikke på petroleumsbasert surfevoks; Jeg bruker det hele tiden. Men det kan ikke skade å lage en organisk voks, og hvis det fungerer like bra, er det en del mindre av surfing som er avhengig av petroleum.

Det er bare to ingredienser du trenger for å lage en organisk surfevoks med varmt vann

  • Bivoks
  • Kokosolje

Det er det! Legg til treharpiks hvis du vil ha en voks med kaldt vann. (Treharpiks er litt vanskelig å få tak i, men du kan kjøpe det i granulert form eller banke på et tre)

Oppskriften:

Varmt vann: 4 deler bivoks til 1 del kokosolje.

Kaldt vann: 4 deler bivoks til 1 del kokosolje og 1 del harpiks.

Deler som trengs:

  • Dobbelkoker (to gryter, den ene større enn den andre, fyll den største med litt vann, plasser den minste inni den store, det er her ingrediensene dine går)
  • Bivoks kan kjøpes fra mange forskjellige steder.
  • Kokosolje du kan enten lage oljen eller kjøpe den fra en butikk.
  • Tree Sap (kun kaldtvannsoppskrift) kan kjøpes i butikk eller tappe et tre.
  • Voksformer praktisk talt alle ting kan brukes som isbitbrett eller en hvilken som helst slags gammel kopp.
  • Noe å røre ingrediensene som en tresleiv.

Smelt ingrediensene i en dobbel kjele og rør hele tiden, når alt er flytende helles i en form. Vent til den avkjøles/stivner og så er det. Dette er en veldig grunnleggende oppskrift, det er absolutt mer kompliserte organiske oppskrifter der ute, men dette burde gjøre deg bra.

Jeg har laget varmtvannsoppskriften og den fungerer utmerket, veldig klissete og lukter godt også. En ting å vurdere er å leke med forholdene for å få hardere/mykere voks. Voksen min jeg har laget er litt myk for varmt vann, så det har en tendens til å trenges eller vokses på nytt før hver surfing, noe som ikke er så farlig.

Lykke til.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta