Hjem Lindring av tannsmerter

H

Hvis det er en fysisk smerte i verden som jeg ikke kunne tåle, så er det tannsmerter. Da jeg var barn, fikk jeg tannverk av å spise sjokolade og ikke pusse med en gang. Jeg kan ikke forestille meg smerten det ga meg, og jeg holdt meg oppe hele natten og gråt og tenkte at tårene kan få smerten til å forsvinne. Men smerten forble, mer bankende enn noen gang ga meg ekstra hodepine og hevelse i kinnet på motsatt side av problemtannen. Uten noen tannleger i nærheten og smertestillende midler i medisinskapet, husket jeg at mamma laget sin egen alternative løsning for tannpine ved hjelp av tilgjengelige husholdningsprodukter. Her er noen av hennes alternative rettsmidler, velg den som kan fungere for deg.

  1. Skyll en blanding av salt og lunkent vann. La den ligge i munnen i et par minutter og gurgle minst 2-3 ganger. Dette fjerner kanskje ikke all smerten, men det hjelper mens du venter på time hos tannlegen.
  2. Prøv å bruke eddik. Bløtlegg en vaskeklut i eddik og trykk den lett på kinnet på det berørte området i noen minutter til det trekker ut smerten. Cidereddik fungerer, men hvit eddik fungerer bedre. Det kan lindre smertene og få deg til å sovne, i hvert fall til morgenen. Du kan gjenta det så ofte som mulig hvis smertene kommer tilbake før morgenen.
  3. Feddpulver er et annet alternativ. Legg minst en teskje nellikpulver i et stykke papirhåndkle. Brett den og rull bunnen for å lage en liten pakke. Påfør nellikolje for å fukte og legg den mellom det berørte tannkjøttet og tannen. Du kan bruke dette lenge nok til å fortsatt få den vanlige åtte til ti timers søvn. Bytt den ut med en annen pakke etter at du våkner.
  4. Dette kan være litt rart, men for noen kan det å putte et stykke ost i munnen redusere smerten du føler. De fleste typer osteverk som cheddar og mozzarella.
  5. Te og tepose fungerer også. Bløtlegg en tepose i varmt vann og tilsett noen dråper nellikolje. Pakk teposen inn i den berørte tannen og la den ligge der en stund. Det kan ta smertene bort og kommer ikke tilbake på 4 timer eller så. Når du kjenner smerten komme tilbake, gjør det samme for en ny lindring i fire timer.
  6. Bakepulver pluss eddik kan gjøre underverker. Pensle med en løsning av en teskje natron og en spiseskje eddik. Det kan gi en umiddelbar lindring av tannsmerter, men også etterlate dårlig smak i munnen. Du kan gurgle litt lunkent vann for å fjerne den vonde smaken.
  7. Hvis du har en vaselin hjemme, kan du få en umiddelbar lindring av tannsmerter. Børst tennene grundig først og få deretter en q-tip. Dypp den i vaselin og påfør den der roten av tennene dine er utsatt. Det kan ta ut minst 80 prosent av smertene. Med det kan du tåle den gjenværende smerten nok til å få deg til å sovne.

Etter hjemmemedisinen, sørg for å besøke tannlegen neste morgen. Det er best å søke profesjonelle råd enn å ta selvmedisinering.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta