Fem sunne matvarer for å forbedre ernæringen etter vekttapskirurgi

F

Pasienter som går ned i vekt med bariatrisk kirurgi, setter generelt sikt på å leve et sunnere liv ved å bruke vekttapskirurgi som et verktøy for vekttap og sunn vektkontroll. Mange pasienter er bekymret for at de kan lide av ernæringsmessige mangler som følge av den malabsorberende operasjonen, for eksempel gastrisk bypass, fordi operasjonen begrenser absorpsjonen av næringsstoffer fra mat. Pasienter får foreskrevet kosttilskudd for å sikre at deres ernæringsbehov er dekket.

Imidlertid vil en oppmerksom pasient også inkludere sunne ernæringsmessige matvarer i hvert måltid for å øke sjansen for næringsopptak. Her er fem kraftige naturlige matvarer, som, når de er inkludert i det sunne dietten etter vekttap, kan øke næringsabsorpsjonen og den generelle helsen til den bariatriske pasienten:

  • Spinat: Spinat er også kjent som en god kilde til jern, og er også en utmerket kilde til vitamin A, C og K, så vel som folat og magnesium. Fersk spinat er tilgjengelig ferdigvasket i produsentdelen av supermarkeder. Men studier indikerer at frossen spinat også er næringsrik, og den fungerer som en viktig ingrediens i mange egg- og proteinretter. Spinat er også høyere i protein enn de fleste grønnsaker med 2 gram protein per 2 kopper rå spinat.
  • Appelsiner: Vi vet at appelsiner er en utmerket kilde til vitamin C som bidrar til å øke immuniteten og bekjempe forkjølelse. Appelsiner inneholder også folat og flavonoider som er kjent for å bekjempe kreft. Nå tilgjengelig appelsiner året rundt er en billig frukt som kan inngå i et sunt kosthold etter vekttap som en matbit eller oppskriftsbestanddel.
  • Hvitløk: Hvitløk har blitt brukt medisinsk siden antikken, og moderne vitenskap tyder på at hvitløk kan være effektivt for å bekjempe kreft og hjertesykdom og senke blodtrykket. Hvitløk regnes som en grønnsak, og er en rimelig smakstilsetning for smakfulle proteinretter. På markedet velg et fyldig hvitløkstykke med stram, ubrutt ytre hud. For å bruke, skill feddene fra hodet og bruk som anvist. For å dempe de stikkende dårlige åndefremkallende smakene av hvitløk blancher hele, uskadede hvitløksfedd i noen minutter. Dette vil også gjøre dem lettere å skrelle.
  • Sopp: Mens du prøver å spise en regnbue av farger fra grønnsaker, må du ikke overse den ydmyke soppen. Selv om de mangler den livlige fargen vi forbinder med antioksidantrike grønnsaker, leverer disse små soppene en lignende antioksidantstans. Selv om det er veldig lite kalorier, inneholder sopp forbindelser som ser ut til å bekjempe kreft ved å hemme visse trinn i dannelsen av svulster. Se etter rene, klumpete og fuktige sopp og rengjør ved å tørke forsiktig av med et fuktig papirhåndkle eller en myk børste for å fjerne smuss og rusk.
  • Yoghurt: Yoghurt er en betydelig kilde til kalsium og gir en god mengde proteiner når den er inkludert i dietten for vekttap. Levende kulturer i yoghurt kan forhindre fordøyelsesproblemer som diaré og inflammatorisk tarmsykdom. En kopp kopp fettfattig yoghurt gir 155 kalorier, 45% daglig verdi av kalsium og 13 gram protein. Nyt yoghurt med frisk frukt eller inkluder fettfri gresk yoghurt som ingrediens i oppskrifter som krever rømme, og erstatt like deler gresk yoghurt med rømme.

Spinat, appelsiner, hvitløk, sopp og yoghurt er vanligvis rimelige matvarer som lett kan inkluderes i dietten til en pasient med vekttap. Pasienter som inkluderer en rekke ferske grønnsaker og frukt i kostholdet, er mer sannsynlig å oppnå ønsket vekttap og opprettholde en sunn vekt enn de som utelukkende er avhengige av kosttilskudd for ernæringshelsen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta