Fakta om mandelernæring

F

Mandler kan finnes på slike vanlige steder som på toppen av en salat eller som en matbit mens du er på et fly. De er fullpakket med næringsverdi og er velsmakende å spise. Mandler er så allsidige at de kan brukes som en viktig ingrediens i dessert eller som en matbit mellom måltidene.

Visste du at en unse mandler har så mye kalsium som ¼ kopp melk, i tillegg til at den gir 35% av den anbefalte daglige mengden vitamin E. Vitamin E har vist seg å forhindre noen former for kreft.

Mandler inneholder også folsyre, noe som bidrar til å forhindre fødselsskader og har høyere nivåer av magnesium enn de som finnes i spinat eller havregryn.

Fosforet som finnes i mandler bidrar til å bygge sterke bein og tenner, og noen av de andre næringsstoffene i mandler er protein, fiber, jern, sink, kobber og fytokjemikalier.

Mandler kommer med en lang og rik historie. Mandler er nevnt i Numbers bok som dateres tilbake til rundt 1400 f.Kr. Deretter tok rundt 300BC oppdagelsesreisende som reiste langs “Silkeveien” mellom Asia og Middelhavet med seg mandler for å spise. Disse oppdagelsesreisende begynte følgelig å dyrke mandler i nye regioner som Marokko, Hellas, Israel, Italia og Spania.

Under romertiden ble mandler ansett for å være en fruktbarhetssjarm. Kanskje gamle romere er nye av næringsverdien av mandler og tenkte at det ikke kunne skade med fruktbarhet. I midten av 1700 -tallet kom mandler fra Spania til California. Det tok et århundre eller så før mandeltrærne ble etablert og produserte volumene av mandler vi ser i dag.

På begynnelsen av 1900 -tallet var områdene San Joaquin og Sacramento i California veletablerte som ledere innen mandelindustrien.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta