Ernæring og hvordan du leder en sunn livsstil

E

Ernæring er i utgangspunktet vitenskapen om mat og mengden næringsstoffer og kalorier hver av matvarene inneholder. Det er uansett å si hvilken betydning maten har i eksistensen av et individ. Det er nødvendig for å overleve ikke bare mennesker, men hver levende organisme på jordens overflate.

Næringsstoffer er stoffene som trengs for at kroppen skal fungere ordentlig. Disse næringsstoffene består av proteiner, vitaminer og mineraler, fett, karbohydrater, grovfôr og vann. Og det kreves av hver enkelt å ha mat som består av dem alle i riktig mengde.

De fleste ganger har vi en tendens til å ignorere eller heller nekte å spise grønnsakene og unne oss mer fettrelaterte produkter, først og fremst på grunn av smaken. Men vi må forstå at grønnsaker og frukt er like mye en viktig del av kostholdet som kylling og ost.

Men hvorfor skal vi la smaken komme i veien for helsen vår. Her er noen av rettene som er en fantastisk kombinasjon av god smak og sunt kosthold.

NØRDIG OG YUMMY -DE 15 MINUTTER LO MEIN

Som navnet antyder, er det en lett å lage rett. Det er en nudlerett fylt med grønnsakens godhet, og legger til proteiner, vitaminer og mineraler. Smaken gjør det til en fristende tilberedning, og dessuten ser det så fargerikt ut. Denne retten er en sunn matrett og er ideell til lunsj og middag.

DE SUNNE ASIAGOSTEKTE BRUSSEL SPROUTS

I dag har de fleste en tendens til å velge ‘glutenfrie’ matvarer, noen på grunn av allergiske reaksjoner og noen bare for diettens skyld. Denne retten er ideell for alle disse menneskene. Igjen er det en lett å lage velsmakende, sunn rett med rikdom av næringsstoffer. Den er full av smakfulle ingredienser som er en fryd for ganen.

ALLE ER O-SÅ FAVORITT KYLLINGSALAT

Den ene salaten vi alle elsker. Denne perfekte kylling pluss grønnsaksretten er en perfekt kombinasjon av proteiner og vitaminer, og er en favoritt blant både junkfood-spisere og den helsebevisste treningsfreaken. Det er en flott og lett å lage rett som er perfekt ideell til brunsj og middag, og kan spres utover uken.

DEN LETT Å LAGE KILANTRO LIMRIS

Igjen, en sunn, deilig og lett å lage risrett. Noen ganger kan det å lage en risrett være en hektisk prosess i seg selv, men ikke denne. Det er en perfekt blanding av smak og næringsstoffer. Det er den ideelle tilbehør til meksikansk mat.

DEN PLEATABLE CHEERY PINEAPPLE AND PEACH DUMP CAKE

Intet måltid er komplett uten en dessert, og hvilken bedre måte å avslutte det på med en Cherry Pineapple and Peach Dump Cake. Mens den muntre, ananas og fersken på den ene siden gir næringens godhet, gjør kremfløten det hele enda mer deilig. Det tar tid å lage det, men da er det verdt det til slutt.

VIKTIG Å SPISE SUNNT OG FØLGE ET SUNNT LIVSSTIL

Det er ekstremt viktig for oss å vite hvilken mat som er god og hvilken som er skadelig. Det er ikke alltid mulig å telle kaloriene til hver mat vi spiser, men vi kan balansere det hele gjennom et balansert kosthold som inneholder alt som er godt, sunt og deilig på samme tid.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta