Er soya blekk bedre enn “konvensjonelt” blekk?

E

“Konvensjonelt” blekk har en petroleumsbase og bruker en blanding av vann, harpikser, pigmenter og en rekke metaller som barium, kobber og sink. Vannavfallet fra trykkpressen, selv når det kastes på riktig måte, kan lekke disse giftige metallene ut i jord og grunnvann. Store mengder VOC (flyktige organiske forbindelser) frigjøres også under utskriftsprosessen ved bruk av petroleumsbasert blekk. VOC er en hovedårsak til hodepine og svimmelhet blant trykkeribedrifter.

Soyablekk er laget av soyabønneolje, pigmenter, harpikser og vokser og inneholder ikke alle tungmetallene som petroleumsbasert blekk har. Under utskriftsprosessen frigjøres en betydelig mindre mengde VOC.

En annen fordel med soyabasert blekk er at de produserer lysere farger. Dette skyldes blekkets lettere konsistens, som gjør at det kan legge seg på papiret annerledes enn petroleumsbasert blekk. Soyablekk degraderer også nesten dobbelt så raskt som petroleumsbasert blekk, noe som gjør det lettere å fjerne blekk under papirgjenvinningsprosessen.

Soya blekk er også flott for utskrift av papir i full farge, ettersom oppvarmingspunktet er mye større enn petroleumsbasert blekk. Hva dette betyr er at når du kjører skrivesaker trykt med soyablekk gjennom enten farge- eller svart -hvitt -laserskriveren din, er det mindre sjanse for at fargene på skrivesaker vil gå, falme eller ødelegge laserskriveren din ved å gå av på valsene. Jeg lærte den harde måten.

Som med alle våre blogger, liker vi å tilby begge sider av miljøbildet. Vi i Green Graphics and Printing foretrekker soyablekk fremfor petroleumsblekk. Ingen i butikken vår får noensinne hodepine, og vi lekker ikke ut giftige røyk og metaller i jorden. Imidlertid er vi også veldig klar over det faktum at bare 33% av soyabønnene som ble produsert i 2008 kom fra USA. Mange hektar skog og regnskog i andre land blir kuttet for å gi plass til gårder med soyabønner, så vi er alltid på utkikk etter et produkt som vil være en 100% gevinst for miljøet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta