Enzymnæring – nøkkelen til lang levetid

E

Enzymer er langkjedede proteiner som holdes sammen i veldig spesifikke former ved hjelp av hydrogenbindinger, som en strengkule som holdes i en veldig spesiell form av små bånd av borrelås. Hvis noe skjer med de borrelåslignende bindingene, løsner enzymproteinet og mister formen. Uten formen kan nøkkelen ikke lenger passe til låsen. Da er det ikke lenger et enzym – bare et annet fremmed protein.

Hva forårsaker fremmede proteiner i kroppen vår? Høyre – betennelse. Immun respons. Og det er akkurat meningen med autoimmun. Kroppen angriper nå seg selv fordi den aner at det er en romvesen om bord. Selv konfrontert med ikke-jeg.

Hvis bindingene brytes, kollapser enzymet og kan ikke lenger gjøre sin spesifikke jobb. Et slikt kollapset enzym sies å være denaturert. Flere hendelser får et enzym til å bli denaturert:

– oppvarming over 118 F (matlaging)
– medisiner
– alkohol
– fluor
– frie radikaler
– matforedling
– hermetikk
– bestråling

Nesten alle bearbeidede matvarer inneholder overflod av denaturerte, allergeniske enzymer. Flertallet av allergi i dag kan spores direkte til bearbeidet matforgiftning. Matallergi.

Det som ødelegger melk er sivilisasjon: drepe enzymene ved varme, tilsette antibiotika og hormoner til kyrnes diett, holde kyrne i et mineralmangel og forberede det kunstig for lange lagringsperioder. (Pris)

Å SPISE I AMERIKA: ET VILKÅRT SVAR

Nå vet de fleste av oss hva vi skal spise. Men når det faktisk kommer til stykket, som det gjør flere ganger om dagen, spiser mange av oss ganske enkelt mat som vi er «sultne på». Vi blir stadig angrepet med? Bilder av burgere, pommes frites, is, chips, Pepsi, godteri, smultringer, melk, ost, MGD, etc. Bare å høre disse ordene får vår pavloviske munn til å vanne. Dette er de beste giftene noensinne. Ikke bare inneholder de lite eller ingen næringsinnhold; selv om de gjorde det, er det nesten ingen sjanse for at vi kommer til det fordi disse matvarene ikke har noen enzymer i dem. Alle disse ble tatt ut under behandlingen. Derfor er hele fordøyelsesbyrden lagt på kroppens egne enzymer. Mat brytes ned bare delvis, eller ikke i det hele tatt, av våre egne fordøyelsesenzymer, fordi mange matvarer er så fremmede, så bearbeidede, har så mange kjemikalier og konserveringsmidler og er så nye for mennesker at de overbelaster kroppens evne å metabolisere dem.

Naturlig og rå mat inneholder næringsstoffer, for eksempel vitaminer, mineraler og enzymer. Bearbeidet mat kan beskrives som devitalisert – ikke mye der inne vi kan bruke. ‘Handelmatene’ er laget for å bli solgt, så de holder lenge på sokkelen. Dette har ingenting å gjøre med menneskelig ernæring.

Søppel i, søppel i

Så hva skjer med all denne ufordøyde maten? Hvor går det? Det som skjer er at mye går inn, men kommer aldri ut. Litt uklart? Den gjennomsnittlige 35-åringen har mellom 4-22 lbs ufordøyd mat i tarmen alene, selv ifølge FDA.

Som nevnt ovenfor forblir dette råtnende rusk ikke bare i tarmen, men kan gjøre veien intakt inn i blodet for å bli deponert på praktisk talt alle steder i kroppen. Slik mat er fremmed og kan forårsake betennelse i alle områder der den blir liggende.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta