Bokhvete Ernæring – En nyttig måte å forbli sunn

B

Bokhvete er ikke et frokostblanding. Bokhvete er opprinnelig et fruktfrø. Som andre kornblandinger er bokhvete også veldig nyttig for å holde kroppen frisk og i form.

En næringsrik mat som bokhvete

En næringsrik mat som bokhvete er tilgjengelig hele året, og den kan males som mel. En deilig vare som grøt kan lett lages av den. I noen tilfeller har det tjent som en erstatning for ris. Personer som lider av sykdommer relatert til gluten og de som har sensitivitet for hveten, kan enkelt erstatte elementene med bokhvete. Det er glutenfritt og tolereres ofte godt av folket. En solid mat som bokhvete er rik på mineraler som magnesium og mangan. Dessuten er de også rike på kostfiber sammen med en jordsmak.

Beskrivelse av bokhveteæring

Bokhveten har en lignende størrelse som hvetekjernene, men de har en uvanlig trekantet form. Det skiller bokhvete fra andre kornblandinger. For å gjøre det spiselig må det ytre skroget av bokhvete freses og fjernes. Bokhvedekjernene eller grynene har en veldig sterk nøtteaktig smak i den når den blir stekt, og de blir ofte referert til som en av de mest anerkjente europeiske rettene som heter “Kasha”. Når kjernene er ubrente, inneholder de mye mer subtil smak. Vanligvis spenner fargene på bokhvete kjerner fra tannisk rosa til brun. På samme måte blir fargene lyse eller mørke når de males som mel. Den mørke formen av bokhvete er mer næringsrik, og de er også tettere.

Ernæringsverdier av bokhvete

Mengden næringsverdier for kokt eller stekt bokhvete er veldig høy. En kopp stekt bokhvete kan gi 154 kalorier sammen med 1 g fett, 6 g protein, 5 g kostfiber, 33 g karbohydrater og mange flere. Den stekte bokhveten er generelt rikere på kostfiber og karbohydrater. De er også en viktig kilde til flere nødvendige mineraler. En kopp kokt hvete gir 117 mg fosfor, 0,25 mg kobber, 85 mg magnesium og 0,68 mg mangan.

Næringsfordeler med bokhvete

Bokhvete ernæring er enorm. Enten de er kokte groatkjerner eller grovt mel, er de alltid en utmerket kilde til karbohydrater. Det menneskelige nervesystem eller cellene er avhengige av disse energikildene. Tilgjengeligheten av store mengder kostfiber hjelper fordøyelsessystemets helse. Det hjelper i vektkontroll og reduserer blodsukker og kolesterol. De essensielle 13 vitaminene og mineralene finnes i bokhvete, og det er derfor det regnes som en av de næringsrike matvarene. Derfor må du sikre tilstedeværelsen av bokhveteæring i dine vanlige måltider for et sunt liv.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta