Очила за четене – отвъд модата

О

Първото нещо, което повечето хора търсят, когато купуват очила за четене – е стил. Хората искат да изглеждат страхотно, а очилата за четене са страхотен аксесоар за това, тъй като другите първо ви гледат в очите.

Но при избора на очила за четене трябва да се има предвид нещо повече от мода. Помислете за качеството на оптиката и материалите, от които са направени.

Повечето специалисти по грижа за очите препоръчват асферични лещи. През 1990 г. асферичните лещи се превръщат в една от най-популярните и полезни категории лещи. Конвенционалните лещи имат сферична предна повърхност, оформена като повърхността на топка. Но асферичните лещи имат по-сложна предна повърхност, която постепенно променя своята крива от центъра на лещата чак до ръба.

Основният принцип на оптиката повелява, че се създава леко изкривяване, когато носителите отклоняват поглед от центъра на конвенционалната леща, когато погледът е насочен наляво или надясно, отгоре или отдолу. Дизайнът на асферичните лещи елиминира тези изкривявания. Това е така, тъй като, когато окото се отдалечава от центъра на лещата, предната крива се променя, поддържайки оптиката свежа и ясна.

Асферичните лещи много приличат на тънки лещи с висок индекс. По съвсем различен начин от високия индекс, асферичните лещи също се оказват по-тънки от конвенционалните лещи, дори когато са направени от конвенционална пластмаса. Асферичните лещи правят очите ви да изглеждат по-добре и за другите. Има по-малко “минимизиране” на очите.

Друго качество на обектива, което трябва да знаете, е устойчивостта на надраскване. По-добрите очила за четене имат лещи, устойчиви на надраскване. Драскотините по лещите не само влияят на зрението ви, но могат да повлияят и на начина, по който изглеждате.

Много хора се радват на регулируеми подложки за нос и пролетни панти на храма за удобство и удобство.

Очилата за четене с най-голяма цена имат PVC (или обикновени пластмасови) лещи. В това няма нищо лошо, но те не осигуряват възможно най-ясната визия. Най-добрите лещи за очила за четене са направени от материали, наречени C-39 или поликарбонат. Те представят най-ясната визия. За съжаление те са по-скъпи от пластмасата.

Други елементи, за които трябва да сте наясно, когато купувате очила за четене, включват материала, от който са изградени рамките: Обикновената пластмаса е най-достъпна, но няма трайност. Помислете за ламиниран ацетат или Zyl.

Без никел Monel (хипоалергенен) и неръждаема стомана и са два от най-добрите метали за изграждане на очила за четене. Те са издръжливи и поддържат добрия си външен вид, както ламинираният ацетат и Zyl. Ако сте като повечето хора, ще искате да сте сигурни, че избраните от вас очила за четене изглеждат страхотно на лицето ви. Но не забравяйте да изберете най-качествените очила за четене, които можете да си позволите, за по-ясно зрение и дългосрочна употреба.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta