Пет проекта, които можете да направите с фасетирани стъклени мъниста

П

Всеки любител на бижута, по душа, желае да използва най-добрите кристали и скъпоценни камъни в работата си, с мечти да може да продаде някои уникални дизайни и да спечели някои добре платени комисионни. За съжаление тези материали може да са толкова далеч от бюджета си, че да е невъзможно да се получат с наличните пари. Има обаче по-достъпна алтернатива на фасетираните стъклени мъниста, която често се пренебрегва. За да покажем как могат да се използват, ще представим пет общи проекта, със съвет как да използваме тези красиви мъниста за най-добри резултати.

Колиета

Фасетирани стъклени мъниста, които могат да бъдат намерени в най-различни форми, размери и цветове, често се бъркат с кристали, когато се използват в колиета, поради способността им да пречупват светлината по атрактивен начин. Малките мъниста се използват най-добре в многонишкови дизайни или като плаващи мъниста в невидим дизайн на мъниста. Фаворит сред търговските изложения в момента е визията в стил арт деко. Можете да постигнете този външен вид, като използвате мъниста в един или два пастелни нюанса, в кръгли, цев или квадратни форми. За да направите огърлицата, нанижете редуващи се фасетирани мъниста, разделени на нишката със сребърни или златни дистанционни елементи.

Пръстени

Бърз и лесен проект, който дори нов любител може да овладее бързо, е изработването на пръстени с помощта на красиви фасетирани стъклени мъниста. За стил на свободна форма изберете няколко мъниста с размер на семена или пони и ги нанижете на дълъг еластичен корд за мъниста. С този проект можете или да направите една нишка, или да тъчете множество нишки заедно, за да изглеждате плетена лента. Като алтернатива можете да използвате тези мъниста на пръстеновидна форма, където в нея могат да бъдат залепени плоски едностранни мъниста, по същия начин като кабошона.

Гривна

Подобно на проекта за пръстена, можете да използвате еластичен кабел за мъниста, за да нанижете фасетирани стъклени мъниста в различни размери. Можете да използвате единични нишки, множество нишки, държани разделени, като използвате специална закопчалка с множество дупки, или можете да ги тъчете заедно, за да направите плетено цяло. Редувайте фасетите с метални дистанционни елементи за модерен ретро вид.

Каишка на часовник

Подобно на тъкания пръстен и гривна, една модерна тенденция, която се появи през последните години, включва ленти за часовници с мъниста, направени на ръка. Единични нишки, тъкани двойки, усукани въжета или сложно изтъкани фасетирани фасетирани стъклени топчета, всички те са били използвани успешно в миналото като ленти за часовници. Изберете циферблати, които имат множество отвори от двете страни за закрепване на нишките. Имайте предвид, че непрекъснатите нишки, направени с кабел с памет, ще имат по-голяма стабилност и трайна мощност, отколкото нишките, закрепени както към циферблата на часовника, така и към закопчалката.

Обеци

И накрая, един от най-често срещаните проекти и най-лесният за изпълнение с фасетирани мъниста е чифт обеци. Ще ви трябват комплект тел за уши, няколко пръстена за скок, щифтове за глава и мъниста, за да завършите основна двойка висящи обеци. Малко лепило за бижута също ще ви бъде от полза. Нанижете мънистата върху щифта на главата и ги закрепете на място с дистанционно топче и малка точка лепило за бижута. Оставете го да изсъхне и след това използвайте скоковите пръстени, за да прикрепите щифта на главата към ушите.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta