Чаши за коняк – Подобряват ли наистина питейния опит?

Ч

Има много различни видове чаши за ракия и коняк, които можете да закупите. Но наистина ли формата на чаша прави нещо за подобряване на усещането за вкус, когато всъщност отпивате коняка си? Или просто уловка от умни търговци ни насърчава да харчим трудно спечелените пари?

Е, в зависимост от това как пиете коняка си, тогава да – със сигурност има причина за избора на чаша, която е най-подходяща за вашата напитка. Разбира се, ако се наслаждавате на коктейл с коняк, то вероятно ще бъде поднесен в дълга чаша или може би чаша мартини. Но за тези, които обичат да пият коняка си чист и неподправен, или може би върху скалите, тогава използването на правилния тип чаша със сигурност ще подобри вкуса.

Двата вида коняк чаша, за които може би сте чували, са стъклената или балонна чаша с късо стъбло, заедно с дългото стъбло с форма на лале, което често е предпочитаният избор на ценителя на коняка.

Причините за пиенето на чист коняк от чаша с форма като тази са, че чашата позволява ароматът (или носът) на коняка да бъде уловен вътре и насочен нагоре към носа на поилката. По този начин вие не само включвате вашите вкусови рецептори, но и вашето обоняние също се включва, така че удвоявате ефекта върху сетивата си и така удвоявате насладата си от напитката. Очилата с форма на лале са с леко изпъкнали джанти, което позволява на опияняващите аромати на коняка да дишат, което освобождава вкуса още по-ефективно. И днес можете да се насладите на коняк от най-модерните чаши, като някои от най-добрите производители на стъкло в света произвеждат красиви чаши за коняк с модерен обрат. Това означава, че не само получавате най-доброто изживяване за дегустация на коняк, но и те също изглеждат доста красиви, седнали на вашата маса за вечеря.

Едни от най-популярните чаши за коняк са очилата Riedel Cognac und Brandy – Riedel е една от най-старите семейни компании за производство на стъкло в света. Техният красив кристал покрива всички напитки, които можете да си представите, а дизайнът им е разработен така, че да отговаря на характеристиките на всяка напитка. Независимо дали пиете вино, уиски или коняк, Riedel ще ви предложи широка гама от чаши, от които да избирате. Чашата от лалета на Riedel за коняк е елегантна, тежка чаша, която прави пиенето на коняк още по-приятно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta