Питейна вода безопасно при пътуване с мисии

П

Да останеш хидратиран при пътуването си с мисии може да бъде донякъде предизвикателство. Когато бях в Уганда, имах някои страшни преживявания с питейна вода, които ме накараха да искам да информирам другите за опасностите от пиенето на вода в страни от третия свят като Уганда.

Водата не е достъпна в много страни, както е в САЩ. Много африканци пътуват пеша много мили, за да „донесат вода“ от различни източници и кладенци. Видях жени и деца с големи консервни кутии с вода на върха на главите им, които се използват за пренасяне на вода от село на село. Тази вода не е безопасна за пиене. Много хора предлагат да се вари тази вода старателно поне осем минути, преди тя да е безопасна за пиене или дори за миене на зъбите. Този процес на кипене помага да се освободи водата от замърсявания, които могат да причинят екстремни заболявания.

Водните болести се причиняват от микроорганизми, които се консумират чрез източници на прясна вода. По света много хора умират всяка година от подобни заболявания. Някои от тях могат да бъдат предотвратени чрез здравословни и безопасни практики на консумация на вода.

Докато бях в Уганда, забелязах, че някои бутилки с вода, продавани на улицата на различни улични пазари, не са безопасни за пиене. Известно е, че някои селяни подправят бутилки с вода, преди да ги продадат на пътници от други страни. Това е начин, по който хората печелят пари с нечестни търговски практики. Това подправяне на вода може да бъде открито чрез проверка на дъното на бутилката с вода, която се продава, преди да платите за нея. Един прост начин за проверка е да обърнете бутилката с главата надолу и да проверите дъното на бутилката за следи от подправяне. Обикновено те ще бъдат много малки и дори трудни за разпознаване. Но при внимателен преглед ще се забележат малки дупки. По времето, когато те бъдат забелязани, учтиво се извинете от закупуването на водата и намерете друг търговец.

Някои води от естествени източници са безопасни за консумация след дестилация. Вие ще искате да сте сигурни, че спазвате безопасни практики при консумация на всякаква вода в чужди държави, дори водата, която се предлага за продажба.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta