Стъклени бебешки бутилки

С

Някога те бяха единственият начин бебето ви да получи мляко или адаптирано мляко, ако майката не кърмеше или гърдата беше на разположение. Стъклените бутилки управляваха света на бебето и всяко домакинство ги имаше. Въвеждането на пластмаси по същество направи бутилките остарели досега. Тази статия ще разгледа защо стъклените бебешки бутилки се възраждат и ползите и недостатъците от тяхното използване.

Има много хора, които се чувстват така, сякаш стъклените хранилки за бебета са най-доброто нещо и трябва да бъдат единственото нещо, което използват. Това се основава на факта, че стъклото е екологично и може да бъде рециклирано. Това означава, че може да се възобновява и ако сте човек, който съзнава земята, това би се вписало добре във вашия начин на живот. Стъклените бутилки също се почистват много лесно и са много безопасни за миене на съдове. Ако сте поставили бутилка около къщата и в нея има мляко, тя няма да запази миризмата на гнило мляко в нея като пластмасови бутилки. Стъклото също така запазва топлината много лесно и може да се поддържа топло по-дълго от техните пластмасови аналози. Също така е много лесно да се стерилизира, тъй като може да се постави в много гореща вода.

Има някои минуси, свързани с използването на стъклени бутилки и те не са без недостатъци. Основният проблем, който хората имат при себе си, е фактът, че тъй като е стъкло, може лесно да се счупи. Това означава, че ако бебето трябваше да държи бутилката и да я пусне, то може да се счупи и да се счупи. Хората също заявяват, че ако бутилката има чип или пукнатина, малки парченца стъкло могат да намерят своя път в храната на бебето. Това може да представлява сериозен риск за здравето. Стъклото също е по-скъпо от пластмасата, почти два пъти по-скъпо.

Има един спор, който предизвиква възраждане при използването на стъклени хранилки. Повечето пластмасови хранилки са направени от полиуретан и сега изследванията показват, че BPA, химикал, който се използва при производството на тези бутилки; сега започва да извлича от бутилките в храната. Установено е, че BPA е мляко и адаптирано мляко за бебета и може да представлява риск за здравето, въпреки че хората не са сигурни какви биха могли да бъдат резултатите. Като предпазна мярка все повече родители се връщат към стъклото, тъй като няма да се притесняват от химикали, засягащи растящото им дете. Повече хора стават наясно и това води до това, че повече хора преминават към стъкло.

Стъклените бебешки бутилки се завърнаха през 21-ви век и все повече хора инвестират в тези продукти, за да гарантират, че бебето получава най-качествения продукт. Има някои плюсове и минуси, свързани с употребата на тези продукти, но родителите трябва да преценят рисковете и да видят ползите за детето си, ако са използвали продукта. Противоречието на BPA в пластмасовите бутилки може само да потвърди избора на родителите да преминат.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta