Как сами да поправите заешкия тирбушон

К

Тези, които имат заешки тирбушон в домовете си, ще видят, че след време той започва да действа странно и вместо да завърти тапата нагоре, ще направи обратното. Това по същество означава, че коркът вече няма да изскача и вместо това ще бъде натикан или счупен вътре в бутилката. Ако сте забелязали тази ситуация, тогава трябва да знаете как да поправите заешкия тирбушон и следващите стъпки ще ви помогнат с това.

Стъпка 1: Трябва да видите как работи заешкият тирбушон, поставен върху бутилката с вино. Двата му странични щифта ще се захванат отстрани на бутилката и след това трябва да са в правилното положение, под дръжките, така че винтът няма да може да се върти в грешната посока.

Стъпка 2: След като двата щифта бъдат идентифицирани, трябва да се съсредоточите върху движението на дръжките на тирбушона. Когато ги натиснете, те трябва да поставят сигурно щифтовете от всяка страна на бутилката. Ако не са, тогава вътрешната втулка, която им помага да направи това, може да се влоши. Тази втулка е малък пластмасов кръг, който е поставен от вътрешната страна.

Стъпка 3: Втулката на заешкия тирбушон трябва да бъде покрита, в зависимост от модела, под щифтовете. Трябва да свалите капаците и след това да оцените състоянието, в което са втулките. В повечето случаи те пътуват към външната част на ограждащата ги зона, което затруднява извиването на винта от винта.

Стъпка 4: Ако случаят е такъв и втулките са поставени отгоре, тогава всичко, което трябва да направите, е да ги избутате обратно в първоначалното им положение и заешкият тирбушон трябва да бъде фиксиран. За целта използвайте всякакъв вид инструмент, който е полезен, който може да се побере в корпуса и може да се използва за изтласкване на втулките назад. След като успеете да направите това, използвайки дори обикновен кухненски нож, тирбушонът отново е готов за нормална употреба.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta