Получаване на бутилки за бира

П

Ако сте нов в приготвянето на бира, най-вероятно ще си бутилирате бирата, когато ферментацията е спряла. Типична партида бира от 5 галона ще изисква около 50 от бутилките бира с размер 12 унции, плюс или минус няколко. Значи знаете, че се нуждаете от тях, но къде, по дяволите, получавате 50 бутилки за бира, която варите? Купуването им онлайн може да бъде скъпо поради голямото тегло на стъклените бутилки, което ще означава високи разходи за доставка. Трябва ли просто да ходите от врата до врата, като питате хората за използваните бутилки бира?

Всеки начинаещ домашен пивовар се чуди къде да вземе бутилки за бира. Отначало 50 бутилки може да изглеждат много, особено след като наистина не можете да използвате типа twist-off. Позволете ни да ви дадем някои указания как да получите бутилки за бира въз основа на нашия опит. Ние ще изброим само няколко кратки точки по-долу.

  1. Пийте бира, след това направете бира. Този метод е толкова прост, колкото звучи, и е най-приятният начин да си набавите бутилки за бира. Ако ще правите своя бира, най-вероятно пиете бира. Като купувате бира в бутилки с изскачащи плотове, можете да използвате повторно празните си бутилки. Ще трябва да изпиете 8 до 9 шест опаковки, за да вземете бутилките, от които се нуждаете. Ако готвите с малцови екстракти, ще имате най-малко 2 седмици след като поставите маята си, преди да имате нужда от всичките си бутилки готови. Ако вече нямате бутилки, само този метод може да не е във ваш интерес. Пиенето на 9 шест опаковки за 2 седмици е скъпо и наистина не е здравословен ход.
  2. Бъдете клошар за бира. Обикновено можете да поискате празните бутилки, които иначе биха били изхвърлени или рециклирани от приятели и семейство. Просто разпространете думата, че ще вземете използваните им бутилки и може да имате повече бутилки за бира, отколкото някога сте искали за кратък период от време. Просто очаквайте да направите малко почистване.
  3. Оставете бележка. Ако сте нов в даден район и все още не сте създали много приятели или не познавате много хора, които пият бира от бутилки, може да помислите да оставите бележка в местния център за рециклиране. Добре е да се консултирате с човека, който контролира центъра за рециклиране, и ако те вече приемат стъкло, може да получите обаждания в рамките на един час след публикуването на бележка. Бележката трябва да е проста и ясно да посочва, че варите бира и се нуждаете от празни бутилки.
  4. Направете сделки, за да вземете бутилки за бира. Ако познавате един или двама души, които работят с хора, които обичат занаятчийската бира, лесно можете да получите много бутилки, като разпространите вестта, че ще дадете малко домашно пиво за празни бутилки. Ще трябва да разберете обменния курс, но повечето хора биха сметнали бутилка домашно пиво за всяка 6 опаковка празни бутилки за справедлива размяна.
  5. Мрежа със съмишленици. Направете бързо търсене онлайн за клубовете за домашно пивоварство във вашия район. Можете също така да разговаряте с управителя или собственика на близкия магазин за бира, за да се свържете с други, които варят бира сами. Пивоварите са склонни да натрупват повече бутилки, отколкото наистина са им необходими, и може би ще се радват да се отърват от някои. Освен това домашното пивоварство има тенденция да бъде прогресивно хоби. Много домашни пивовари ще преминат към други начини за съхранение на бирата си, като малки бурета или по-големи бутилки за бира, която правят. Когато един пивовар прогресира към кег, той обикновено има голям брой бутилки, които просто заемат място.
  6. Кой ви сервира бира? Ако отидете в ресторант или бар, където се сервира част от бирата им от бутилки, защо не поискате няколко бутилки. Ако ви сервират бутилка с поп-топ и матирано стъкло, обикновено можете просто да вземете празната бутилка или бутилки вкъщи. Такива места също могат да съберат няколко шест опаковки празни бутилки, които можете да използвате, докато просто се мотаете там. Уведомете сървъра или бармана си, че ще сте благодарни за някои бутилки и ги уведомете по начин, който предполага, че съветът им ще отразява вашата благодарност. Допълнителни няколко долара за 12 или повече бутилки е добра сделка.
  7. Това, което е вътре, е от значение. Кой ще види вашите бутилки бира? Грижите ли се за впечатлението, което може да остави бутилката? Обмислете тези въпроси за няколко мига и решавате наистина да излезете евтино, като използвате празни 2-литрови бутилки кола или сода. Може би това е само за гето за вас, но бутилки от 2 литра могат лесно да издържат на натиска на вашата карбонизираща бира и те карат процеса на бутилиране да върви много бързо. Не очаквайте да използвате повторно тези бутилки и капачки повече от веднъж или два пъти, но това е много икономичен начин да вземете бутилки за бира.
  8. Платете за удобство. Последният вариант, който ще споменем, е просто да закупите бутилките, от които се нуждаете. Това е удобно, тъй като няма да се налага да почиствате тютюн, плюене или фасове от бутилки. Крайният начин да увеличите максимално удобството, докато купувате бутилки с ограничен бюджет, е да купувате пластмасови бутилки за многократна употреба, които се доставят с пластмасово завъртане отгоре, подобно на 2-литрови газирани напитки. Те са леки, така че доставката ще бъде евтина и не изисква използването на капачка или разходите за еднократна употреба. Те могат да бъдат намерени в размери от 1 литър и обикновено могат да бъдат използвани повторно десетина пъти, ако бъдат почистени и дезинфекцирани по подходящ начин. Ако бюджетът ви позволява, можете да си купите и 1-литрови бутилки с тип капачка на Grolsch. В началото те са малко скъпи, но ще ви харесат удобството и стилът, които те предоставят.

Това е списъкът, който сме съставили. Поне една от гореспоменатите опции ще ви помогне да получите бутилките, от които се нуждаете. Ако следвате няколко от тези възможности, не би трябвало да имате проблем с получаването на достатъчно бутилки за няколко партиди бира. Просто не забравяйте да уведомите хората, когато не ви трябват повече бутилки или ще се окажете с повече бутилки, отколкото бихте могли да напълните някога.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta