Тестване на опаковани бутилки с вода – 3 важни теста за всеки производител

Т

С нарастващото търсене на пакетирана питейна вода компаниите за напитки инвестират голям дял в опаковането и популяризирането на богата на минерали вода. Но има значителна разлика в цените. Причината за това е качеството на опаковката, която се използва за опаковане на водата. Бутилката с добро качество е преминала различни видове тестове и се счита за лесна за употреба и безопасна като основната опаковка.

Като не навлизат в молекулярната структура или химичните свойства, физическите свойства наистина предизвикват загриженост за повечето производители. Деформирани бутилки, счупени бутилки, изтекли капачки и др. Могат да доведат до разваляне на цялата партида и могат да бъдат изправени пред незабавен отказ от QC или от търговеца на дребно. За да намалите разходите за отхвърляне и разходите за повреда, е важно да извършите теста, преди да започнете масовото производство на бутилките.

Тестване на горното натоварване – По време на транспортиране или в складове бутилките се подреждат една върху друга. Това е много разпространена техника за ефективно използване на пространството. Поради подреждането бутилките са подложени на постоянно компресивно натоварване. Това може да доведе до изкривяване на бутилката от различни точки, например от гърлото или отдолу. За да се избегнат такива деформации, производителите трябва да извършат изпитване с максимално натоварване чрез прилагане на натиск върху пробата на бутилката. Ако производителите разбират поведението на своите бутилки, те могат да издадат указанията на превозвача да не подлага натоварването над определената граница. В случай на неспазване на указанията, исковете могат да бъдат отправени към фирмата превозвач.

Тестване на въртящия момент – Въртящият момент е въртящата сила, приложена към капачката, за да я отворите. За да направите бутилките лесни за ползване, е важно да имате правилните изисквания за въртящия момент. Потребителят на пакетирана бутилка за вода може да бъде 10-годишно дете или дама на 65 години. Така че има огромни вариации в силата, които могат да бъдат приложени. Наличието на подходящ въртящ момент не само прави бутилката лесна за ползване, но и осигурява устойчивост на течове.

Тестване на капка от бутилка – Това е много прост тест, но разказва много за свойствата на бутилките за устойчивост на пукнатини или устойчивост на вдлъбнатини. Когато PET бутилката падне от височина случайно или поради манипулиране, колко силна е тя да понесе въздействието на свободно падане? В този тест бутилката е накарана да падне от височина и се прави визуален анализ, за ​​да се види каквато и да е деформация. Инструментът за тестване на капки е стандартизиран инструмент, проектиран съгласно стандартите за тестване, издадени от съответните органи.

За улавянето на добър пазарен дял е много важно да се мисли от гледна точка на клиента. Неспазването на стандартите за качество води до краткотраен успех. По този начин предоставянето на добро потребителско изживяване заедно с добро качество трябва да бъде приоритет на производителите.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta