Цената на опаковките за вино от висок клас

Ц

Това, което често започва като обикновен въпрос, който изисква също толкова прост отговор, се оказва сложно. Ето простият въпрос: Какво струва опаковката за бутилка вино? За целите на тази дискусия опаковката се дефинира като бутилка за вино, корк, капсула / фолио, етикети (отпред и отзад) и напълнена бутилка. Както при повечето производствени процеси, разходите са пряко свързани с обема; колкото повече произвеждате за един цикъл, толкова по-евтина е крайната цена. Но това, което следва, е “дяволът в детайлите” отговор на прост въпрос.

След като прекарах много години в маркетинга, осъзнавам вътрешната стойност на изключителните опаковки. Би било глупаво да се пренебрегне мощното издърпване на хубавите опаковки за крайното решение за покупка. Дори дизайнът на „хубава опаковка за вино“ има набор от основни правила, които се ръководят от ценовите точки и отрасловите норми. Въпросът, който искам да отбележа – хубавият дизайн на етикета за вино не би работил добре по отношение на дизайна на опаковката на продукти в Auto Zone.

Като цяло, този преглед на разходите за опаковане на виното има следните предположения: бутикова винарна с обхват от 500 кутии и не притежаваща оборудването за бутилиране. Размерът на бутилката е 750 мл. Предполага се също така, че целта на марката на виното е да бъде позиционирана точно на пазара от висок клас.

Следващия път, когато купувате вино, разгледайте всички форми, цветове, размери, дължини, дизайни в чашата и бутилки с различна форма на дъното. Има повече от 50 опции за бутилки вино, достъпни за винопроизводител (въз основа на нашите параметри на предположението). В пълната гама от видове вино и размери на наличните опаковки общият брой е повече от 100 варианта спрямо размера.

В исторически план формите определят бяло вино и червено вино и бутилка пустинно вино. В рамките на тези категории формите получават повече внимание във височина и диаметър (бутилката и вътрешният диаметър на гърлото). Формите също оказват влияние върху процеса на бутилиране, когато се поставят етикетите. Освен това, изборът на бутилка има отношение към дизайна на етикета, където формата на бутилката диктува дизайнерските размери. Повечето бутилки от 750 ml са с височина около 11-12 инча; диаметрите обикновено са около 3-3,5 инча, така че размерът има значение.

Цветовете на бутилките за вино се разделят на 4 общи категории: антични, шампанско зелени, кремъчни (прозрачни) и мъртви зелени листа. Разбира се, всяко производство има свои собствени цветове, но тези четири обикновено изглеждат основни повреди. Белите са опаковани предимно във кремък цвят.

Висококачествените бутилки за вино идват предимно от Франция и Италия. Именно от Европа откривате по-тежките бутилки с по-дебели стени. Калъфът на тези бутилки тежи приблизително 22 lbs. Цената на бутилка за първокласна бутилка от 750 мл от Италия може да бъде повече от $ 3,50 на бутилка. Цената на бутилката предполага изрязана бутилка, въпреки че има опции в допълнение към дъното на пунта, включително плоско и мини-пунт.

Има и други опции, ако $ 3,50 за бутилка (или дори по-висока) са твърде скъпи. Вътрешен производител на стъклени бутилки за вино ще продаде кутия бутилки за $ 8-11 на кутия или като отиде в Китай, кутия бутилки може да струва $ 6, ако бъде закупена в достатъчно количество. Повечето компании за бутилки в САЩ, които продават евтини произведени в Китай бутилки (по 0,60 долара всяка), имат свои собствени служители за осигуряване на качеството в заводите, които да контролират всичко – от суровините, използвани в стъклото, до производството.

Най-накрая, висококачествена тежка 750-милилитрова бутилка за вино с пълен пълнеж ще струва около $ 3,50 до $ 4,00 и идва от Италия.

Извън творческите аспекти на производството на виното, следващото усилие при опаковането е проектирането на етикет за конкретна бутилка. Тук се определя най-трудното решение за опаковане. Преценявате ли качеството въз основа на минали резултати, обучение и опит на дизайнер на етикети за вино или купувате дизайнерски услуги въз основа на цената? Разбира се, има средни точки между тези крайности. Във всеки случай ще ви трябва добър дизайнер.

Някои търговски фирми за дизайн на етикети ще направят дизайн на етикети за $ 5000. Преди няколко години не беше необичайно да се види дизайн на етикети от много висок клас, при който винарната плати 40 000 или повече долара. Подобно на бутилките, има безброй възможности за качествен дизайн. Повече по този въпрос по-късно. Но както повечето неща в живота, човек може да сведе до минимум разходите и влошаването, ако доброто планиране предшества действителното начало на дизайнерския проект. Доброто планиране се дефинира като ангажиране да отпечата целите на марката вино, конкуренцията, имиджа, който винопроизводителят иска да проектира, и да предостави каквито и да било резултати от изследвания.

Някои от проблемите, с които дизайнерът ще се справи, включват, но не само: шрифт, цветове, форма на етикета (бутилката ще диктува някои от проблемите с формата), метално мастило / фолио, сортове на самото вино, конкурентни етикети, цвят и текстура на хартията, видове мастило, UV покритие и изисквания за издръжливост на етикета. Това, за което повечето хора не мислят, е, че бяло вино се подлага на вода и лед в кофа. Следователно, добрият дизайн трябва да отчита спомагателния проблем с водата.

След като дизайнът е завършен и етикетът е одобрен от Данъчно-търговското бюро, той е готов за принтерите. И тук опитът си плаща. Добрият принтер ще гарантира, че етикетът и лепилото допълват дизайна, когато се прилагат върху бутилката. Опитът с фолиа, мастила, щамповане и нанасяне на етикети са много важни въпроси за винарната. Отпечатването на два много висококачествени етикета на бутилка може да струва от 7,00 до 15,00 долара на бутилка (в приетите ни количества), което включва специални инструменти за матрици за разфасовки.

Най-добрата ръчно избрана коркова тапа с отпечатано лого отгоре и отстрани ще струва $ 1,50 на корк. Разбира се, можете да закупите тапи само за $ 0,25, но това не е качеството, което предлагаме за тази предложена висококачествена марка вина. Калаената капсула / фолио с релефно и отпечатано лого ще струва 0,70 долара всяка. Отново, вие като винопроизводител бихте могли да спестите малко пари и да изберете отпечатана полиламинатна капсула и това би струвало около 0,22 долара всяка. С капсули от корк и калай трябва да се приемат $ 2,10 за двата продукта. Сега бутилката трябва да бъде напълнена, запушена, етикетирана и опакована в кутия.

Тази предложена бутикова винарна от висок клас е на път да се обади на доставчика на мобилни опаковки / пълнители. Но преди да могат да ви дадат цена, трябва да кажете след това битове информация, за да получите цена.

  • Колко галона ще бутилирате?
  • Каква е планираната дата за опаковане?
  • Какъв е сортът и следователно колко филтриране ще е необходимо?
  • Използвате ли корк срещу винтова капачка?
  • Каква е спецификацията на етикета, който ще се прилага? (Принтерът ще предостави тази информация.)
  • Готови ли са всички консумативи за пълнене?
  • Санирани бутилки?

С всичко на място, винопроизводителят може да търси цена от около $ 1,67 на бутилка, за да напълни 500 кутии на стойност хубаво вино.

И така, сега сме готови да изчислим окончателното, ол инклузив, да не надвишаваме разходите за пакетиране на най-доброто бутиково вино от Напа? Цената може да бъде от 15 до 20 долара за бутилка за опаковка. Добавете еднократни услуги за дизайн от $ 5000 до $ 40,000.

Не забравяйте, че опаковката наистина продава първата бутилка, а след това качеството на продукта трябва да поддържа имиджа, който винопроизводителят е създал с опаковката си. Хората наистина ценят качеството.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta