Спасителни бутилки – размерът има значение

С

Въпреки че повечето водолази никога не очакват да останат без въздух, темата за спасителните бутилки рано или късно ще се появи. По време на първоначалното ви обучение сте били научени как да използвате безопасната секунда на приятеля си или дори как да дишате на приятеля на регулатора на приятеля си. Използването на бутилка за спасяване едва се покрива.

Спасителните бутилки се предлагат в няколко много специфични дизайна:

  • Вграден регулатор за първи и втори етап в бутилката.
  • Самостоятелен резервоар със стандартен регулатор за първи и втори етап.

Кой е за вас? добре, това ще зависи от вашия тип гмуркане. Винаги съм вярвал, че ако носите бутилка под гаранция, това трябва да е достатъчно, за да ви отведе от дълбочина на повърхността.

Интегрираният регулатор за първи и втори етап в бутилката обикновено струва по-малко, но получавате по-малко въздух. Този тип бутилки са продуктите Spare Air и H2Oddesy. Spare Air се предлага в два популярни размера; 3,0 кубични фута и 1,7 кубически фута модели. Размерът 3.0 ще ви изведе на повърхността от 70 фута. Размерът 1,7 ще ви изведе на повърхността от 45 фута. Въпреки че физическият размер е привлекателен, аз предпочитам малко повече въздух.

H2Oddesy е резервоар с цели 6 кубични фута. Това ще ви отведе от 132 фута чак до повърхността. Цената е доста разумна – $ 299 за аварийния въздух.

Проблемът с H2Oddesy е, че водолазът може да получи резервоар от 13 кубически фута, резервен стандартен регулатор от първи етап с втори етап, манометър и скоба или торба за около $ 399. Този тип настройка не само ще позволи на вас и приятеля ви да изплуват на повърхността, но сега ще имате резервен регулатор, ако е необходимо по време на гмуркането.

Може да има някои съображения за пътуване за вас и вашата бутилка за спасяване. Не забравяйте, че когато пътувате със самолет, всички резервоари трябва да са празни, за да бъдат поставени на борда на самолета. Ако забравите адаптера за пълнене на Spare Air, някои магазини за гмуркане не могат да го напълнят.

Кога използвам бутилка за спасяване? Обикновено е при напреднали гмуркания до 130 фута или гмуркане от корабокрушение. За тези прости плажни гмуркания обикновено пропускам изтеглянето на допълнителното оборудване.

Направете гмуркането си безопасно и забавно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta