Части от ключалка на вратата

Ч

Сигурността на къщата ви е от първостепенно значение. Запазването на брави, които не функционират с цел спестяване на пари, не е отлична идея. Разбирането на частите на ключалката на вратата ще ви помогне да извършите необходимия ремонт, преди да можете да се обадите на ключаря.

Когато хората имат проблем с ключалката, първото нещо, което им идва на ум, е да се обадят на професионален ключар, който да реши проблема. В крайна сметка това е устройство, на което се доверяват, за да се грижи за дома, когато са далеч.

Има смисъл обаче да научите за вашата ключалка на вратата. Различните части на ключалката на вратата са изградени по различен начин и имат няколко цели. Ето някои от често срещаните компоненти в повечето търговски и домашни брави.

Резета

Частта от ключалките, която се простира в рамката на вратата от ударната плоча, е известна като резе. Тази част от ключалката на вратата може лесно да се счупи или понякога да стане лепкава, ставайки неефективна. Ако решите да промените тази част, важно е да помислите за гъвкав фиксатор, за да получите по-добра сигурност. Стандартните резета бързо се принуждават да се отворят.

Не е възможно да закупите резета поотделно в магазините за домашен ремонт. Ако имате нужда от добро резе, ще го получите онлайн или от специализирани магазини като ключарския магазин. Когато купувате нова ключалка, уверете се, че тя съвпада идеално със старата ви ключалка, за да нямате проблеми.

Ударни плочи

Частта от ключалката на вратата, която се закрепва към рамката на вратата, е известна като ударна плоча. Резето на вратата преминава през ударната плоча, за да поддържа сигурно заключване. Ударните плочи имат различни размери и форми. Някои от плочите могат да имат заоблен отвор или отвор на квадрат. Някои може да са плоски отстрани, а други заоблени, в зависимост от ключалката, която ще влезе в ударната плоча. Външната форма на ударната плоча варира най-вече в зависимост от декоративните характеристики на ключалката. Външната форма обаче не е твърде важна за ключалката като интериора.

Смяната на тези части на ключалката на вратата е много лесна. Това е така, защото изисква само два винта да бъдат монтирани в рамката на вратата. Ударните плочи доста приличат на резетата на вратата, защото не се продават отделно. И двамата се продават в големите магазини за кутии като части от брава. Можете обаче да получите тази част от конкретните магазини за хардуер или онлайн магазини. Преди да закупите ударната плоча, уверете се, че тя съвпада идеално с вашата ключалка.

Цилиндри

Месото на вашата ключалка на вратата е цилиндърът на ключалката. Частта от ключалката на вратата, която има кода за вашите ключове и определя дали да отключите или заключите вратата си, е известна като цилиндър. Ако загубите ключовете на ключалката си и трябва да вземете нова ключалка, можете да изберете да повторите ключа на цилиндъра, вместо да го подменяте.

В случай, че вашият цилиндър стане лепкав или има счупен ключ в него, препоръчително е да смените цилиндъра. Ако цилиндърът е счупен, ще трябва да го смените, вместо да го въвеждате отново.

В трябва да повторно ключ вашия цилиндър; ще трябва да закупите конкретен комплект за повторно въвеждане, който да съответства на вашата марка. Тези комплекти се предлагат на пазара на ниска цена и могат да повторно включат 6 ключалки. Ако обаче трябва да повторно въведете само една врата, извикването на ключар е ключово решение. Ако се нуждаете от повторно въвеждане на множество врати, най-добрият вариант ще бъде да го направите сами.

Когато решите, че ще замените цилиндъра си, препоръчително е да посетите специализиран магазин за брави или да се свържете директно с производителя на ключалката. По-добре е да замените цилиндъра на скъпа ключалка, отколкото на по-евтина.

Предимства от познаването на частите на вратите

След като познаете всички части на ключалката на вратата и как работят заедно, бързо ще се погрижите за най-малките проблеми, без да се обаждате на ключар. Освен това успокояващото усещане за това как знаят как функционират нещата във вашия дом е това, от което всеки се нуждае. В интернет има много информация за различни ключалки, така че няма да ви е трудно да научите за бравите си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta