Дневници на Explorer: Бхопал в чинията ви

Д

Столицата Мадхя Прадеш, Индия, град Бхопал има какво да предложи по отношение на туризма. Градът на езерата, както го наричат ​​с умиление, има много богата и жизнена история и култура, заедно със силно кулинарно настроение за любителите на храната, които искат да изследват. Фантастично сливане на мюсюлманска и индуска култура, храната тук може да задоволи много желания. Асортиментът е огромен – от Indori poha-jalebito Irani chai, Kanpuriya kachori до chaat, Bikaneri sev до idli-dosa, Punjabi chole bhature до пици и тестени изделия. Има и всякакви заведения за хранене, от 5-звездни ресторанти от висок клас до тесните, претъпкани алеи на Чатори Гали. С голямото разнообразие от преживявания, които предлага, храната от този град в сърцето на Индия ще запълни не само стомаха ви, но и сърцето ви. Прочетете списък с известни места за хранене в Бхопал, както и прозрения за най-популярната храна в Мадхя Прадеш.

Кулинарно пътешествие в Бхопал трябва да започне с почти свещения Поха-Джалеби. В сутрешните часове се отправете към известния Джама Масджид, непосредствено до Итвара Роуд, към Суад Бхандар на известния Калян Сингх. Сервира Bhopali Poha – прясна, лека, люта поха, която е едновременно пикантна и сладка, гарнирана щедро със sev, добавяща хрускане. Съчетайте това с горещ жалебис за перфектна закуска, която се предлага в целия град. Едва в Bhopal и Indore, вкусно мекият поха е покрит със sev и хрупкав жалебис. За да разрешите въпроса допълнително, насладете се на чаша автентичен Bhopali Sulemani chai в chai ki dukaan на Jamal Bhai – чайът е уникална комбинация от сладко и солено и е снабден с щедра порция сметана.

За по-пълноценно хранене на обяд (или вечеря) Hakeem’s, Bapu ki kutiya, Tapti и Rajhans са места, към които човек може да се насочи. Мека за не-вегетарианците, хотел Hakeem предлага вкусни не-вегетариански деликатеси в многобройните си обекти в Бхопал. Ароматните сосове, тиките и кабабите тук са сред най-добрите в града. Поръчайте каквото и да е в менюто и се уверете, че се наслаждавате на всяка хапка. Персоналът е много приветлив, обслужването е бързо, а сервираната храна е топла и вкусна. Насочете се към TT Nagar или MP Nagar за обилно хранене в Hakeem. Ако търсите по-луксозен, натоварен с атмосфера опит Jehan Numah Palace или Noor us Sabah са популярни ресторанти за автентични моголски, италиански и континентални ястия.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta