Разлика между размера на вечерята срещу прибори за обяд (размер на чинията)

Р

Може да сте виждали магазин с $ 500 за 5 части. Или магазин с място за $ 150. Отпуснете се, за начало все още не е нужно да плащате такава цена. Започнете от малко и бавно можете да създадете много голяма колекция от плоски стоки Wallace La Reine изцяло чрез eBay.

Тази статия ще отбележи няколко неща, които трябва да знаете по отношение на ножовете и вилиците в два различни размера. Използваните примери и размер са специално за модела на Уолъс Ла Рейн.

Размер на вечерята спрямо обяд или размер на заведението

Основните ножове и вилици в повечето модели се предлагат в два различни размера: Размер на вечерята и размер на обяда, който също се нарича размер на мястото. Вилиците или ножовете за вечеря обикновено са с около половин инч по-дълги от размера на обяда. Те обаче са значително по-тежки, отколкото би показал допълнителният половин инч. Малко модели се предлагат в континентален размер, но това е много рядко и се отнася до общия по-голям размер и по-голяма дължина на приборите, които са популярни в Европа. Отбелязва се и с по-големи вилици за вечеря, ножове и супени лъжици от размера на вечерята.

Континенталните лъжички обикновено са същите като американските стандартни размери. (Например в популярния бароков модел на Уолъс размерите на ножовете са – L: 9 “, D: 9 3/4”, C: 10 5/8 “.) Почти всички списъци за колекции и настройка на едно място, които виждате в eBay ще бъде за обяд, а не за прибори за вечеря. Размерът на вечерята е много по-рядък и следователно по-скъп.

Трябва да знаете размерите на парчетата във вашия модел и да сте сигурни, че наддавате за това, което искате; понякога може да се наложи да попитате продавача за измервания. Някои модели (рядко) се предлагат с различно тегло и имат M („Massive“ – най-тежката), H („Heavy“), а има и по-леки „Trade“ и „Extra“ тежести. По причина, колкото по-рядко е, толкова по-скъпо става.

В следващата статия ще говоря за френско острие срещу съвременни остриета за ножове и разликата между прекратени модели и модели, които все още се произвеждат.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta