Родителите ли са виновни за детското затлъстяване?

Р

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията през последните три десетилетия процентът на затлъстяването при деца на възраст между 6 и 11 години се е утроил. В резултат на това случаите на детски диабет тип 2 са експлодирали, както и броят на случаите на костни и ставни проблеми, причинени от прекомерно тегло. Нашето свръхразмерно общество буквално застрашава здравето на нашите деца. От големи глътки до ястия за бързо хранене с големи размери – обществото насърчава нездравословните хранителни навици у нашите деца.

И все пак дори в дома продължаваме да насърчаваме лошите хранителни навици. Обикновено родителите казват на децата да ядат всичко в чинията си, но размерите на нашите чинии са нараснали през последните десетилетия. Вечерите с девет инча с диаметър бяха норма. Сега вечеряните чинии с диаметър 11 инча са нещо обичайно. Може да не звучи като голяма разлика, но да осъзнаете, че единадесет инчовата чиния съдържа 33% повече храна, отколкото девет инчовата чиния. Резултатът – ние просто прехранваме децата си. Какво можете да направите, за да се борите с епидемията от детско затлъстяване? Опитайте тези съвети. Те ще насърчават здравословните навици на децата ви и ще държат повече от трудно спечелените пари в портфейла си. Преминете към по-малки чинии.

Простото преминаване от 11-инчова чиния към 9-инчова чиния ще доведе до сервиране на 33% по-малко храна. Най-хубавото е, че след няколко нощи семейството ви дори няма да има нищо против разликата. Спестявате пари и помагате да осигурите здравето на децата си, като сервирате по-малко храна. Спрете да купувате картофени чипсове, тарталети и друга нездравословна храна за къщата. Вместо това, накарайте децата си да купуват бонбони, чипс и други закуски с тяхна надбавка. Тази веднъж проста стъпка ще научи децата ви относно вземането на финансови решения в ранна възраст. Това също вероятно ще доведе до намаляване на количеството нездравословна храна, която консумират. Направете навик да сервирате вода вместо сок с едно хранене на ден.

Опитайте се да го правите едно и също хранене всеки ден, да речем с всеки обяд или с всяка вечеря. Водата е здравословна алтернатива и много по-евтина от сока. По същия начин помислете за разреждане на сока, който пие вашето семейство. Средната сокова напитка е пълна с високо съдържание на фруктоза царевичен сироп и изкуствени оцветители. Просто разредете сока си, като добавите 20% вода. Спестявате пари и децата ви получават питие с по-малко фруктозен царевичен сироп в него. Предприемането само на няколко от тези прости стъпки може да осигури здравословно състояние хранителни навицикоито продължават цял ​​живот, като същевременно ви спестяват пари.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta