6 helse- og ernæringsmessige fordeler ved å spise pærer

6

Pærer har eksistert i tusenvis av år. Denne klokkeformede frukten er søt, og det er derfor den ofte spises over hele verden. Denne deilige frukten tilbyr mange beviste helse- og ernæringsfordeler. I denne artikkelen skal vi snakke om 6 vitenskapelig støttede helsefordeler med pærer. Les videre for å finne ut mer.

1. Full av næringsstoffer

Dette er forskjellige typer pærer, som D’Anjou, Bosc og Bartlett. Faktisk dyrkes mer enn 100 typer av denne frukten over hele kloden. Listet nedenfor er næringsstoffene som finnes i en mellomstor pære.

• Kalorier: 101

• Karbohydrater: 27 gram

• Kobber: 16 % av dagsverdien

• Fiber: 6 gram

• Protein 1 gram

• Kalium: 4 % av den daglige verdien

• Vitamin C: 12 % av DV

• Vitamin K: 6 % av den daglige verdien

Bortsett fra de nevnte næringsstoffene, tilbyr den samme serveringen litt niacin, provitamin og folat. De er viktige for riktig funksjon av cellen din og sunn hud. Dessuten inneholder pærer mange essensielle mineraler som kalium og kobber.

2. Tarm sunn

Pærer er rike på løselig og uløselig fiber. Begge fibertypene spiller en viktig rolle for å opprettholde tarmhelsen din. I utgangspunktet hjelper fibre med å myke og bulke opp avføringen i tarmen din, slik at du ikke har noen problemer med avføring.

En middels stor pære inneholder rundt 6 gram fiber, som er 22 % av mengden fiber som kroppen din trenger på daglig basis. Hvis du lider av forstoppelse, kan du spise pærer for å fremme veksten av sunne bakterier i tarmen og finne betydelig lindring.

3. Fordelaktige planteforbindelser

Pærer inneholder mange sunne planteforbindelser, som antocyaniner. Regelmessig inntak av frukten kan gjøre blodårene dine sterkere. Dette hjelper deg med å redusere risikoen for hjertesykdom.

Dessuten, hvis du spiser pærer med grønn hud, kan du forbedre eller opprettholde synet. Grunnen er at denne typen pærer inneholder lutein og zeaxanthin, som er bra for øyehelsen.

4. Anti-inflammatoriske egenskaper

Betennelse er en immunrespons, men kronisk betennelse kan ha en negativ innvirkning på helsen din. For eksempel, hvis ubehandlet, kan langvarig betennelse øke risikoen for type 2 diabetes og hjertesykdom.

Antioksidanter og antiinflammatoriske forbindelser i pærer kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og bekjempe betennelse. Frukten er også rik på forskjellige typer vitaminer og mineraler som vitamin K, vitamin C og kobber.

5. Antikreftegenskaper

Pærer inneholder kanelsyre, som bidrar til å bekjempe ulike typer kreft, som blærekreft, magekreft og lungekreft. Noen studier fant at det kan bidra til å beskytte mot eggstokkreft og brystkreft, og det er derfor kvinner kan ha nytte av å spise frukten.

6. Lavere risiko for hjerneslag

I følge noen studier kan det å spise pærer regelmessig bidra til å redusere risikoen for hjerneslag. For eksempel fant en studie utført over en periode på 10 år som involverte 20 000 frivillige at å spise 25 gram av denne hvite frukten reduserte risikoen for hjerneslag med 9 %.

Kort sagt, hvis du ønsker å nyte alle disse helsefordelene, foreslår vi at du inkluderer pærer i kostholdet ditt. Håper dette hjelper.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta