5 effekter av god ernæring

5

Effekten av god ernæring på kroppen er like synlig som effekten av dårlig ernæring på kroppen. Forskjellen er at dårlig ernæring kan ødelegge kroppen, mens god ernæring bare støtter og bygger opp kroppen. Derfor er det bedre målet i livet å opprettholde en livsstil som fremmer god ernæring. Dette vil forårsake mange positive effekter, inkludert de følgende 5 effektene av god ernæring.

5 effekter av god ernæring:

1. Opprettholde normal kroppsfunksjon

Dette inkluderer bedre læring, riktig balanse og pH i kroppens vev, for å stabilisere og regulere kroppssystemer som blodtrykk, gjenoppbygge vev og opprettholde riktige blodsukkernivåer

2. Opprettholde en sunn vekt

Dette inkluderer riktig blodtrykk, mindre sannsynlig å tillate sykdommer som diabetes, hjertesvikt

3. Forhindre sykdom

Dette inkluderer forebygging av kreft, vevssykdom, parasittiske invasjoner, bakterielle infeksjoner

4. Gi en god start videre til fremtidige generasjoner

Friske babyer, immunsystem, sunn graviditet

5. Gi stressavlastning

Reduser bivirkninger av legemidler, øk immunsystemet, oppretthold roen og mestringsevnene

Hvis du kan glede deg over disse 5 effektene av god ernæring, vil du være på god vei til en bedre og sunnere kropp som er i stand til å fungere skikkelig.

En nøkkel for å få god ernæring regelmessig er å unngå overflødig. Balansere matinntaket mellom hovedgruppene, og spis passende mengder. Du trenger en balanse mellom proteiner, karbohydrater, fett, vitaminer, mineraler, fiber og andre næringsstoffer. Et multivitamin kan være nyttig hvis du ikke er sikker på matinntaket ditt, men det er ikke en erstatning for å spise riktig. Vann er avgjørende for at kroppen skal fungere, flytte næringsstoffer inn i cellene og håndtere avfallshåndtering.

Du kan skaffe og følge den vanlige daglige matpyramiden og anbefalte kosttilskudd (RDA) som regjeringen legger ut. Det justeres etter alder fordi diettbehovet endres etter hvert som en person blir eldre.

Denne pyramiden består av næringsgrupper av: kalorier, karbohydrater, fett, proteiner, fiber, vitaminer og mineraler, og inneholder lister over antioksidanter og urter som er gunstige for helsen.

I tillegg til alder endres kroppens ernæringsbehov ved bruk av medisiner, eller lidelser og sykdommer som påvirker kroppens evne til å dekke disse behovene, eller forstyrrer absorpsjon eller inntak av næringsstoffer.

Det er mer enn de fem ovennevnte effektene av god ernæring, men disse kommer langt for å komme i gang med en sunn livsstil hvis du er oppmerksom. Forresten, hvis du ikke kan være oppmerksom, trenger du kanskje bedre ernæring! Unngå overflødig søtsaker og svært raffinert mat, fordi de kan forårsake bakterielle overflødigheter som til og med kan ha et dødelig resultat hvis de ikke blir merket av (Candida). Ved å gi riktig drivstoff (mat) til kroppen din, gjør du den i stand til å fungere optimalt, og holde deg frisk, glad og i form i mange år, med fordeler som strekker seg til neste generasjon.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta